Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Хипертониците също са застрашени в горещините

Най-много рискуват работещите мъже от 50 до 70 години. Физическото натоварване, в градината например, може да им докара инфаркт.

През горещите дни много хора предпочитат да се охладят, седейки около фонтаните. Но сърдечноболните трябва да имат предвид, че на силното слънце кръвното скача и след това не спада, дори и да се преместят на сянка. Затова е по-добре да спазвате някои препоръки.

В горещините организмъ се обезводнява, а кръвта се сгъстява. Това на свой ред повишава склонността към образуване на тромби и инсулт. В горещо време човек се изпотява повече, диша по-дълбоко, ускорява се работата на много органи. За да си осигури нормална работа на организма, сърцето е принудено да увеличи честотата на съкращенията, а това не е желателно за хората със сърдечни болести.

Кардиолозите напомнят, че инсулт се случва и в млада възраст, когато съществува вродена патология на кръвоносните съдове, нарушение на сърдечни ритъм и след тежки физически натоварвания. До определен момент човек може и да не знае за това свое състояние и точно горещото време да се превърне в провокиращ фактор.

Пенсионерите също не трябва да се натоварват и преуморяват. Като поработите половин час в градината, идете да си починете на сянка.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *