Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечението според рекламите е вредно!

Силно преувеличеният от рекламите ефект на лекарствата може да навреди на здравето ни. Доверявайки се на това обещание, влагаме поря­дъчна сума в очакване на помощта. Но облекчение не настъпва (или има, но за съвсем кратко). Какво правят повечето хора в тези случаи? Точно така, вземат второ хапче, мислейки си, че след като при първия опит това „сигурно, добро и надеждно средство“ не е проработило – значи дозата не е била достатъчна. Излишно е да казваме, че по този начин в организма ни се натрупват много ненужни (и често опасни) съединения, а обещаното от ре­кламата чудо никога не се случва.

Друга опасност, която също си заслужава да споменем – навикът за т. нар. симптоматично ле­чение. Този подход, при който причината за болес­тта не се елиминира, а само временно се потиска проявата й.

Проблемът се крие във факта, че много от силно действащите лекарства станаха леснодостъпни. Нещо ни пробожда в хълбока? Тичаме веднага в аптеката (не при лекар!). И си купуваме болкоуспокояващи. Главоболие? Отново в аптеката!

Уви, ние в повечето случаи не намираме време да се погрижим сериозно за себе си: работа, до­макински задължения, двор, градина, деца, внуци … Това отнема много време и усилия. А в ДКЦ-то трябва да чакаме реда си, най-вероятно не само пред един кабинет. Много по-лесно е сами да се справим с проблема. Изпили сме хапче и си мислим, че вече сме във форма. Междувременно болестта не е изчезнала, а в организма ни са започнали да се развиват опасни процеси.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *