Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 здравословни навика, които ще добавят 10 години към живота ви

Прости, но ефективни навици за по-дълъг живот

Доказано е, че ако спазвате тези лесни правила, ще намалите с 67% риска от появата на рак и с 50% риска от появата на инфаркт или инсулт. За никого не е тайна, че именно тези три здравословни проблема са основните, които водят до смъртност.

Резултатите от проведено неотдавна изследване са били поместени в материал, публикуван на страниците на списание Circulation. Екипът, провел изследването сред 40 хиляди лекари и медицински сестри, е категоричен, че ако спазвате тези няколко здравословни навика, ще добавите поне десетилетие към живота си.

здравословни навика
Лесни и ефективни здравословни навици

Ето кои са 5-те прости и ефективни принципи, които е добре да спазвате, ако искате да живеете по-дълго:

1. Здравословно хранене
Несъмнено това е един от основните принципи за добро здраве и дълъг живот. Може би е излишно, но все пак ще споменем, че здравословното хранене включва приема на по-голямо количество зеленчуци и по-малко плодове. Той изключва категорично от менюто вредни храни като бонбони, сладкиши, бисквити и др.

Бялото брашно, белият ориз, както и белите макаронени изделия задължително трябва да се заменят с пълнозърнести такива. Факт е, че белите брашна, ориз и други подобни продукти покачват бързо кръвната захар, а това налага производството на по-голямо количество инсулин. Той пък от своя страна трупа всичко под формата на мазнини.

2. Физически упражнения и тренировки
Освен режима на хранене, трябва да промените и физическата си активност. Ако фитнес залите не ви допадат, можете да излезете на разходка сред природата или да извървите пътя до работа пеш.

3. Цигарите
За да живеете здравословно, категорично трябва да се откажете от цигарите. За вредата от тях е писано достатъчно.

4. Алкохол
Добре е да не прекалявате с количеството приет алкохол. Ако пък успеете да го изхвърлите изцяло от режима си, още по-добре.

5. Тегло
Всеки е наясно с пагубните последствия, които носи за здравето и живота наднорменото тегло. В никакъв случай не подценявайте този проблем, а вземете възможно най-бързи мерки. Освен че е здравословно, отслабването гарантира и повече енергия през деня.

Източник:Circulation,Pixabay.com

златно чудо N14
ЗЛАТНО ЧУДО за отслабване

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *