Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Отказът от мазнини води до смърт?!

Диетолози от университета в Колорадо и Научния център по здравето в Баршопския институт по изследване на дълголетието и стареенето в САЩ представят поредното доказателство за това, че менюто на човека трябва да бъде балансирано и хармонично. В хода на експериментална и лабораторна научна работа учените изяснили, че отказът от мазна храна съкращава продължителността на живота и ускорява процеса на стареене на човешките клетки.

В рамките на опитите, проведени върху плъхове, станало ясно, че намаляването на мазнините в организма довело до преждевременната смърт на мишките. Гризачите, чиято мастна тъкан под кожата била по-тънка, умирали по-бързо от своите нормално хранещи се „събратя“. Диетолозите са убедени, че е необходимо в храната да се съдържа известно количество мазнини. При това те препоръчват, че е най-добре това да бъдат мазнини не от животински, а от растителен произход. Например зехтин, чиято полза за здравето на човека е известна от древни времена.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *