Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ДИФЛАЗОН / DIFLAZON

Съдържа флуконазол, лактоза монохидрат, царевично нишесте, колоидален силициев диоксид, натриев лаурил сулфат, магнезиев стеарат, титаниев диоксид, оцветители

Предназначение

Твърдите капсули ДИФЛАЗОН се прилагат при лечението на гъбични инфекции. Приемът им потиска гъбичния растеж и размножаване и предпазва от усложнения, провокирани от микози. Медикаментът е подходящ за терапия при засегната кожа, полови органи, инфекции в устната кухина или вътрешни органи. Помага при кандидози с различна локализация; при криптококов менингит и гъбични инфекции на белите дробове; при инфекции, причинени от дерматофити.

Медикаментите като този антимикотик се прилагат и профилактично преди трансплантации на стволови клетки или при лечение с цитостатици и лъчева терапия.

Как се приема

ДИФЛАЗОН се приема перорално под формата на твърди капсули от 50, 100, 150 или 200 мг. Дозата се определя индивидуално.

При кандидоза на лигавиците приемът е 50 или 100 мг веднъж дневно. Ако обаче инфекцията е в тежка форма, дневната доза може да се увеличи до 200 мг.

Ако проблемът е системна кандидоза, през първия ден на терапията се взема еднократно 400 мг, а впоследствие от 200 до 400 мг веднъж на ден.При тежка форма на тази инфекция дневната доза може да бъде увеличавана до 800 мг. Профилактиката срещу кандидози предвижда дневен прием на 200 до 400 мг от противогъбичния продукт.

Диагнозата криптококов менингит изисква първодневен прием от 400 мг, след което 200 до 400 мг на ден до затихване на симптоматиката. Профилактично се препоръчва прием на 200 мг от продукта на ден.

За дерматомикоза е достатъчно да се взема 50 мг дневно или 150 мг веднъж седмично. При разноцветен лишей лекарството се взема в доза 50 мг веднъж дневно.

Продуктът може да се прилага при деца, като индивидуалната доза се определя от лекар.

Ако се пропусне редовен прием, при следващия се взема обичайната доза; не бива да се увеличава с цел компенсиране. Предозирането причинява смущения от рода на гадене и повръщане, диария, гърчове. Необходима е медицинска помощ.

Приемът се прекратява само по лекарска препоръка. Обикновено лекуващият препоръчва прием за известен срок и след овладяването на болестните симптоми.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на ДИФЛАЗОН може да е причина за алергични реакции като зачервяване на кожата и обрив, уртикарии, оток на лицето и гърлото, ангиоедем, затруднено преглъщане, дихателни смущения.

Възможни са странични ефекти като гадене и повръщане, болки в корема, метеоризъм, диария; често съобщавано е за главоболие, световъртеж, в редки случаи гърчове. Има данни за дерматологични проблеми – ексфолиативни, алопеция, токсична епидермална некролиза.

Сред коментираните нежелани ефекти са още промени в кръвни показатели и чернодробни смущения; левкопения и тромбоцитопения; хипокалиемия, смущения в липидния обмен; промени във вкуса.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Този медикамент не се назначава при алергия към съставки на продукта.

Противопоказан при кърмене. Бременни биха могли да се лекуват с ДИФЛАЗОН само след преценка на лекуващия, че очакваната полза превишава потенциалния риск.

Като рискови се определят пациентите с бъбречни или чернодробни заболявания. лечението с ДИФЛАЗОН при тях налага постоянен контрол и при необходимост – прекратяване на приема.

За деца под 5 години пероралните капсули са неприложими, при необходимост се прилага лечение с инфузионни разтвори.

Взаимодействие с други медикаменти

Комбинирането на този медикамент с други може да усили или отслаби терапевтичните ефекти. За това следва да се внимава при съчетаване с продукти от рода на кумаринови антикоагуланти, лекарства при свръхчувствителност, усилващи чревната перисталтика, противодиабетни, усилващи отделянето на урина, противоепилептични, противотуберкулозни, за потискане на имунната система, сънотворни и седативни, за лечение на хроничен бронхит и астма, за лечение на ХИВ-позитивни.

Усреднена цена в аптеките – 23 лв за 7 капсули по 50 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *