Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Аспиринът реално намалява риска от рак

Вземането на половин таблетка аспирин дневно срещи главоболие или ишиас може да има най-неочаквани последици за здравето. Нови изследвания показват, че с уталожването на възпаленията в различни органи, което прави аспиринът, се блокират клетъчните промени, които предизвикват раково израждане. Редовното вземане на спирин намалява риска от рак на панкреаса, на простата, на гърдата и матката, на белия дроб.

Намалява и рискът от поява на метастази след оперативно лечение на рак на щитовидната жлеза и гърдата. Подобно на спирина действие навярно имат Ибупрофен, Напроксен, Индометацин, Пироксикам. Но само аспиринът е показал чсно своите противоракови свойства.

Доказано е, че жените, които редовно са вземали аспирин, са се разболявали от рак на гърдата и матката с 43% по-малко. Колкото по-дълго време е бил вземан аспирин, толкова повече е намалявал рискът.

Из „“Здр. в. за пенсионера“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *