БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

ИЗОСОРБ / ISOSORBE

Съдържа изосорбид мононитрат, хипромелоза, карнаубски восък, стеаринова киселина, лактоза монохидрат, магнезиев стеарат, талк, титанов диоксид, колоиден силициев диоксид, макрогол 400, жълт железен оксид

Предназначение

ИЗОСОРБ подпомага сърдечно-съдовата система, като намалява риска и тежестта при стенокардни кризи. Активната съставка изосорбид мононитрат провокира разширяване на артериите, които отвеждат кръвта до сърдечния мускул и осигуряват храненето му с кислород. По този начин се предотвратяват състояния на хипоксия, свързани със силна болка в гърдите. Този механизъм е особено чувствителен при увеличени физически натоварвания.

Как се приема

Капсулите ИЗОСОРБ се приемат в дози и с продължителност, определени от лекар в зависимост от състоянието на пациента и начина на възприемане. Поглъщат се цели, с вода. При пропуснат прием може да се приемат при първа възможност или, ако времето за следващия прием наближава, да се изчака. Не бива да се компенсира пропуснатото чрез повишаване на обичайната еднократна доза.

При предозиране задължително трябва да се направи медицинска консултация, дори ако липсват обезпокоителни симптоми.

Самоволното спиране на приема е недопустимо. Ако лечението с този медикамент се прекратява по лекарска преценка, това става чрез постепенно намаляване на дневните дози.

Възможни нежелани ефекти

Най-често констатираният страничен ефект е главоболието, което при продължителна употреба отслабва и отшумява. Сред нежеланите ефекти обикновено се коментират и симптоми на умора и замайване.

В по-редки случаи пациенти се оплакват от забавяне на сърдечния ритъм – до брадикардия; спад на кръвното с последваща слабост, замайване, сънливост; припадъци; има данни и за рефлекторна тахикардия.

Описвани са също прояви като гадене и повръщане, краткотрайна загуба на съзнание – синкоп, алергични кожни реакции, ексфолиативен дерматит.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Медикаментът не се прилага при алергия към някоя от съставките му, както и към други нитрати.

Този продукт е неприложим при трайно ниско кръвно налягане, кардиогенен шок, циркулаторен колапс.

Лекуващият преценява безопасен ли е приемът на ИЗОСОРБ за пациенти, които страдат от ортостатична хипотония; при стеснени сърдечни клапи, мозъчно заболяване, остър инфаркт, силно изразена сърдечна недостатъчност, хипертрофични промени на сърцето, перикардна тампонада.

Не се препоръчва при бременност и кърмене. По лекарска преценка и като крайна мярка е допустимо приложението за бременни, само под контрол, за кратко и в минимални ефективни дози.

Избягва се шофирането, ако приемът на това лекарство причинява замайване, влошена координация и сънливост.

Не се прилага при лечение на деца.

Взаимодействие с други медикаменти

ИЗОСОРБ е несъвместим с продукти като силденафил, варденафил и тадалафил, с чиято помощ се лекува еректилна дисфункция. Паралелният прием причинява рязко спадане на кръвното налягане с последващи смущения.

Повишен риск от ниско кръвно има и при съчетаването с бета-блокери, калциеви антагонисти и други средства против хипертония; с невролептици и трициклични антидепресанти.

Ако ИЗОСОРБ се взема едновременно с лекарства против мигрена, съдържащи дихидроерготамин, има вероятност от опасно покачване на кръвното налягане.

Изключва се едновременният прием с алкохол.

________

Усреднена цена в аптеките – 8 лв за 30 таблетки по 40 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *