Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Това 3-минутно упражнение връща паметта и подобрява концентрацията

Още от раждането на човека, близо 100 милиарда неврона (мозъчни клетки) са активни в главата му

мозъка
За добрата работа на мозъка отделете само три минути на ден

Мозъкът е толкова важен за оцеляването, че дори през четвъртата седмица от бременността плодът произвежда половин милион неврони всяка минута.

Това триминутно упражнение, което представлява вид мануално зареждане на мозъка, ще ви позволи да дадете на този толкова важен орган необходимата сила, за да може да използва целия си капацитет.

 

Малко за нервната система

 

При обикновените възрастни нервната система включва около 300 милиона неврони, които са с големината на зрънце пясък. За да работи такава система с пълна мощност, тя трябва да се тренира редовно, точно както спортистите тренират мускулите си, за да печелят състезания.

Човешкото тяло има няколко енергийни центъра – основните точки на акупунктурата. Масажът на тези точки дава резултат, подобен на физическата активност. Точките, отговорни за мозъчната активност, са разположени на ушната мида, и е доказано, че след стимулирането им и двете полукълба започват да работят синхронно. Ако правилно изпълнявате това на пръв поглед лесно упражнение, можете да се научите да контролирате работата на мозъка и да съкратите времето, за което той реагира. Йогата също помага за увеличаване на интелектуалните способности и постигане на по-голяма психологическа стабилност.

 

Тренировка за мозъка

 

За да енергизирате мозъка, да подобрите паметта, както и за да подобрите концентрацията и да изострите вниманието трябва да:

1. Застанете с лице на изток (хората на възраст – на север) и докоснете с език свода на небцето в най-високата му част.

2. Стиснете меката част дясното ухо с палеца и показалеца на лявата ръка, така че дланта да е пред лицето, а палеца да е върху самата мека част (вижте илюстрацията).

упражнение за концентрация и поддържане на мозъка

3. По същия начин хванете лявата ушна мида с дясната ръка.

4. Дясната ръка трябва да докосва гърдите.

5. Поемете дълбоко въздух с носа и бавно спуснете таза към пода.

6. Задръжте дъха си за няколко секунди, след това издишайте и бавно се върнете в изходна позиция.

7. Направете общо 14 клякания, без да пускате ушите си и без да отлепяте езика.

След три месеца редовно практикуване на упражнението, резултатите ще бъдат забележими – мозъчната активност ще се увеличи с 20-30%.

Източник: zen.yandex.ru/zdorove

LecoVita Мементо спомага за оптималната дейност на мозъка. LecoVita Мементо повишава вниманието, концентрацията, подобрява паметта, работоспособността и енергията. 

„Аз съм на 68 години и постоянно забравях… Известно време пих различни чайове за подобряване на паметта, но не усетих разлика. Тогава се доверих на моята аптекарка, която ми препоръча Мементо. Доволна съм от начина, по който ми действа!“ – Илияна

LecoVita Мементо
LecoVita МЕМЕНТО 20 ампули за пиене 500mg х 25мл /Цитиколин 500mg/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *