Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Подсилете мозъка си с подправки

Употребата на къри 1-2 пъти сед­мично може да попречи за развитие на болестта на Алцхаймер и слабоумие. Учените разработват лекарство за лечение на слабоумие на основата на тази изключителна подправка.

Куркуминът пречи на образуването на специфичните белтъчини, които провокират развитието на слабоумие. Става дума за амилоидните плаки, ко­ито се отлагат под снопчето нервни клакна и предизвикват деградация на проводните пътища.

Проф. Мурали Дореис от универ­ситета в Северна Каролина твърди, че съществуват данни, според които хората, употребяващи ястия с къри 1-2 пъти седмично, в много по-малка сте­пен рискуват да развият слабоумие.

На този етап учените са заети с изучаване въпроса за употреба на повишени дози къри. Възможно е да се засили лечебният ефект.

В експерименти над животни било открито положителното влияние на кърито Върху процесите на разтваряне на тези коварни амилоидни плаки. При мишките, боледуващи 12 месеца от слабоумие, намалял броят на амило­идните плаки.

Освен това диетите с къри пре­чат на образуването на нови плаки при наскоро заболелите лабораторни мишки.

Следваща крачка в изследването ще бъде тествато на куркумина върху пациенти с болестта на Алцхаймер с използване на нови методи за визуали­зация на плаките. Изследването вече е стартирало в базата на университе­та в Северна Каролина.

Учените отделят голямо внимание на диетата при болните от слабоу­мие. Те подчертават, че употребата на къри не може да замести пълноцен­ното хранене, обаче в съчетание с него дава отличен терапевтичен ефект. В последно време е в ход активно раз­работване на таблетки, съдържащи къри.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Подсилете мозъка си с подправки

  1. Pingback: Подправките могат да бъдат лекарство, но и…отрова! | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *