ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

КОЛИКИНД / COLIKIND

Съдържа хомеопатичните съставки Chamomilla, Cina, Colocynthis, Lac defloratum, Magnesium chloratum, както и помощните вещества ксилитол, глицерол 85%, вода

Предназначение

Пероралните хомеопатични капки КОЛИКИНД се прилагат срещу колики, болки в корема и метеоризъм при бебета и малки деца. Облекчават симптоми от рода на болки, подуване, неспокойствие и плач, както и свързано с това състояние влошено качество на съня. Благодарение на капките се оптимизира ензимната активност и се предотвратяват състояния с констипация.

Как се приема

Режимът на прием и дневната доза са стандартни за деца от 0 до 6 години. Клиничните изследвания са категорични, че продуктът има двойно по-висока ефективност в сравнение с прилаганите форми със симетикон.

Продуктът се дава под формата на перорални капки; ако състоянието е остро – на всеки час по 3 капки, но не повече от 6 пъти за 24 часа. След овладяване на острото състояние е достатъчен трикратен за деня прием по три капки. Отмерената единична доза трябва да се задържи за малко в устата; при бебета капките могат да се смесят с малко вода.

КОЛИКИНД може да се дава и на новородени профилактично – три пъти дневно по три капки.

Когато е пропуснат прием, следващата доза се дава в предварително планираното време и не се увеличава количеството за сметка на пропуснатото. При предозиране не се очакват негативни странични ефекти, но приемът на по-високи от определените дози не се поощрява. Няма проблем терапията с КОЛИКИНД да бъде прекратена, ако състоянието се овладее успешно.

КОЛИКИНД не бива да се дава едновременно с храна. Обикновено се препоръчва прием на хомеопатичните капки половин час преди хранене.

Възможни нежелани ефекти

Не се очакват сериозни странични ефекти с изключение на редките случаи, в които детето проявява алергия към някоя от съставките. Възможно е кратко влошаване на симптоматиката след първите дози, след което състоянието на малкия пациент се подобрява.

Кога НЕ БИВА да се употребява

КОЛИКИНД не трябва да се дава при проявена алергия към някоя от съставките.

Ако прилагането на капките не дава очакваните подобрения или се появяват нови симптоми, незабавно трябва да се потърси консултация с педиатър.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма данни за взаимодействия на КОЛИКИНД с други медикаменти, от което са произтекли негативни за потребителя ефекти. Въпреки това лекуващият трябва да бъде информиран навреме, ако детето приема някакви други продукти заради здравословен проблем.

Усреднена цена в аптеките – 9 лв за флакон от 20 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *