Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

БИОКАРДИН / BIOCARDIN

Съдържа дипиридамол, млечна захар, микрокристална целулоза, царевично нишесте, магнезиев стеарат, захар, колоиден силициев двуокис, талк, титанов двуокис, оцветители

Предназначение

БИОКАРДИН е медикамент, предотвратяващ образуването на тромби след оперативни интервенции, наранявания или при някои заболявания. Действието на активната съставка дипиридамол е да контролира функциите на т.н. кръвни плочици, които съсирват кръвта. Прилага се след сърдечни операции, като профилактика срещу инсулт при мозъчно съдова болест, при исхемична болест на сърцето – заедно с аспирин или самостоятелно.

Как се приема

БИОКАРДИН трябва да се назначи от лекар в дози и с продължителност на приема, определени в зависимост от заболяването и общото състояние на пациента. Таблетките се гълтат цели, с вода, един час преди или два часа след хранене.

Като профилактика срещу рисково образуване на съсиреци при възрастни приемът е преди хранене – три пъти дневно по 100 мг. За лечение на деца над 12 години се определя индивидуална доза.

Ако медикаментът се прилага в комбинация с аспирин (до 325 г дневно), дневният прием на БИОКАРДИН е три пъти по 50 мг. Този вид терапия може да се поддържа продължително.

При пропуснат прием дозата се взема при първа възможност. Ако обаче интервалът до следващия прием е по-малък от 4 часа, закъснелият се пропуска. Не трябва да се увеличава приеманото количество след това, за да се компенсира пропускът.

Приемът на по-висока доза може да провокира рязко понижаване на кръвното налягане и проява на симптоми от рода на замайване и загуба на равновесие, затруднени движения, повръщане, объркан и неясен говор. Необходима е спешна медицинска намеса.

Възможни нежелани ефекти

Възможно е приемът на БИОКАРДИН да причини алергична реакция, изразена в сърбеж и обриви, оток на лицето, устните и гърлото, дишане с хрипове. В този случай приемът се прекратява, необходима е спешна медицинска помощ.

Често срещани странични ефекти са гадене и повръщане, главоболие, болки в корема и диария, безсилие и унесеност. В такива случаи терапията с продукта може да продължи, но на всяка цена трябва да се направи консултация с лекуващия. Някои от симптомите са преходни и се проявяват само в началния етап на лечението.

Кога НЕ БИВА да се употребява

БИОКАРДИН не се назначава при алергия към съставка от медикамента.

Медикаментът не се прилага при пациенти с тежка генерализирана склероза или инфаркт на миокарда в остра фаза.

Продуктът не е подходящ за деца под 12 години.

Пациенти в риск следва да обсъдят с лекуващия дали е възможно безопасно прилагане на продукта. Като рискови пациенти се определят бременни и кърмачки, при стеснение на аортата, сърдечна недостатъчност в напреднал стадий, миастения гравис, твърде ниско кръвно налягане; хемофилия; при предстояща оперативна интервенция.

Взаимодействие с други медикаменти

Съвместното приложение на БИОКАРДИН с други лекарства изисква внимателна преценка за възможните взаимодействия, при които се усилват съдоразширяващ ефект или токсичност – например с аденозин, хепарин, ацетилсалицилова киселина, аценокумарол. Последиците се изразяват в чувствително понижаване на кръвното, повръщане, слабост. При паралелен прием е важно да се избегнат подобни симптоми, като се променят дневни дози, режим на прием или временно се спира употребата на някои от продуктите.

БИОКАРДИН не може да се взема едновременно с нестероидни противовъзпалителни от рода на ибупрофен, кетопрофен, индометацин и пр. поради риск от стомашни кръвоизливи.

Избягва се съвместната употреба с някои антибиотици и с производни на валпроената киселина. Да не се игнорира фактът, че високите дози БИОКАРДИН усилват токсичните ефекти от приеман паралелно метотрексат.

_________

Усреднена цена в аптеките – 3 лв за 30 таблетки по 50 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *