БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

ЗОКСОН / ZOXON

Съдържа доксазосинов мезилат, микрокристална целулоза, гранулирана микрокристална целулоза, лактоза, натриева сол на карбоксиметил нишесте, натриев лаурил сулфа,; колоиден силициев диоксид, магнезиев стеарат

Предназначение

ЗОКСОН е алфа-блокер; препоръчва се при симптоми, характерни за доброкачествена аплазия на простатата. Прилага се и при високо кръвно налягане – самостоятелно, или свързано с тази патология на простатата. Медикаментът предизвиква отпускане на кръвоносните съдове, при което се оптимизира кръвообращението – това повлиява благоприатно повишеното кръвно и симптоми от рода на затруднено уриниране.

Продуктът въздейства положително на липидния обмен и предпазва от образуването на тромби. Това го прави подходящ за профилактика на пристъпи от сърдечна недостатъчност; оптимизира и продукцията на хормона инсулин. ЗОКСОН е подходящ за лечение на пациенти с диабет, астма, подагра и сърдечни патологии.

Как се приема

За хиперплазия на простатата: продуктът се приема веднъж дневно; лечението започва с минимална доза от 1 мг дневно. След 1-2 седмици тя може да се удвои; нарастването може да продължава до максимална дневна доза от 8 мг. След овладяване на възможно остро състояние лечението продължава с поддържаща дневна доза в диапазона 2-4 мг.

За повишено кръвно налягане: лечението започва аналогично, с по 1 или 2 мг веднъж дневно. Дневната доза може да нараства през интервали от 1-2 седмици, но не повече от 16 мг. Лекарството може да се взема с или без храна.

При пропуснат прием лекарството се взема възможно най-бързо или направо на следващия ден, без да се компенсира пропускът с по-висока доза. Ако има пропуски в продължение на няколко дни, лекуващият трябва да обясни как да се поднови терапията.

Приемът на по-високи дози причинява спад на кръвното налягане. Необходима е медицинска намеса; първа мярка е пациентът да легне и да повдигне крака, така че главата му да е в по-ниска позиция.

Възможни нежелани ефекти

При поява на симптоми от рода на задух, болки в гърдите, пожълтяване на кожата и склерите – приемът се прекратява; необходима е консултация с лекар.

Най-често съобщаваните странични ефекти при лечение с този медикамент са възпаления на дихателната система и пикочните пътища; бронхит, кашлица, ринит. Споменават се още ускорен пулс и ритъмни нарушения на сърдечната дейност; отпадналот и сънливост, ниско кръвно; болки в стомаха, гадене и пресъхване на устата; болки в мускули и стави; възпаление на пикочния мехур, инконтиненция на урина; отоци на крайниците.

По-рядко е възможно да се развият алергични реакции с обриви, подуване на лицето и гърлото, затруднено дишане; раздразнителност и тревожност, безсъние, депресия, нервност; тремор, загуба на съзнание, инсулт; болка в гърдите, предхождаща инфаркт на миокарда; шум в ушите; стомашно-чревни възпаления, подуване на корема, диария или запек, повръщане; смущения в уринирането, еректилна дисфункция.

В по-редки случаи има оплаквания и от мускулни крампи, увеличено количество на отделената урина.

Има и единични случаи с промяна в показатели от кръвната картина, скованост на крайниците, замъглено зрение, обриви с косопад, промени в сърдечния пулс, приапизъм, хепътит, болестни отклонения в черния дроб и жлъчката.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Не се назначава при алергия към някоя от съставките на медикамента или към други хиназолини.

Медикаментът не е подходящ за пациенти с продължителна инфекция на пикочните пътища, камъни в бъбреците, анурия, влошена проходимост на храносмилателния тракт, ортостатична хипотония.

Пациенти със сърдечни или чернодробни заболявания се консултират предварително за възможно безопасно прилагане на продукта; терапията е под лекарски контрол.

Не се прилага при кърмене. Бременни могат да приемат продукта като средство против повишено кръвно налягане само по лекарско назначение.

Не бива да се шофира, ако приемът на ЗОКСОН причинява замайване, проблеми с концентрацията, сънливост или гадене.

Взаимодействие с други медикаменти

При лечение със ЗОКСОН е необходима внимателна преценка за начина на съвместяване с други лекарства, които пациентът трябва да приема заради хронични заболявания. това е валидно на първо място за продукти като силденафил, тадалафил, варденафил, с които се лекува еректилна дисфункция.

Паралелният прием с медикаменти за високо артериално налягане може да доведе до рязко спадане на кръвното и пациентът да се оплаква от замайване и отмаляване; възможно решение е промени в дневните дози.

Усреднена цена в аптеките – 10 лв за 30 таблетки по 4 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *