Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

На какво се дължи шумът в ушите?

Здравейте, от известно време страдам от шум в ухото. Усещането не е болезнено, но е неприятно и изнервящо. Какви са причините за този шум и как може да се излекува?

Ангелина Иванова – Варна

Шумът в ушитене не е болест, а симптом. Почти 36 милиона стра­дат от това неразположение.

Той може да възникне във външ­ното ухо, в средното ухо, във вътрешното ухо или при мозъчни аномалии. Някои шумове в главата или ушите са нормални. Ако човек с такива признаци влезе в звукои­золирана кабина, осъзнава наличи­ето на тези звуци. Обикновено не им обръща внимание, защото те идват отвън.

ВНИМАНИЕ!

Шум в ушите може да, се предизвика от течност, инфекция или заболяване на средното ухо или на тъпанчето. Една от наи-честите причини е нарушение на микроскопичните окончания на нер­вите на вътрешното ухо. Остаряването обикновено се придружава с известно ув­реждане на слуховите нерви с последващ шум в ушите.

В наше време излагането на силен шум е честа причина за появата на проблема. За съжа­ление много хора не осъзнават вредното му влияние. Лекарства като аспирин и някои болести на вътрешното ухо могат също да причинят шум в ушите. В много редки Случаи той може да бъде симптом на сериозни заболява­ния като аневризма или мозъчен тумор. Повечето хора, страдащи от шум в ушите, „свикват“, но когато това не се случи, най-добрата терапия е тази, която про­меня емоционалното състояние – антидепресанти, успокоителни и сънотворни медикаменти.

Ако причината за шума в уши­те бъде локализирана, вашият лекар ще може да ви излекува. Като евентуални причинители се посочват медикаменти, ту­мори, инфекции, болестта на Мениер и др. За да се открият причините, е необходимо да се направят изследвания на кръвта и рентген. Въпреки щателните изследвания възможно е точната причина за шума да не бъде от­крита, но трябва да останете нащрек, защото той е преду­преждение за тумор на 8-ия нерв или друго заболяване на слуховия апарат.

Шумът в ушите отзвучава с времето, но при тежки случаи може да трае до 5 години. Поносимостта към него нараства с времето.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “На какво се дължи шумът в ушите?

  1. meri каза:

    Съгласна съм,че шума в ушите не изчезва,но с подходящо лечение намалява до минимум.

  2. Николай Петров каза:

    Появи ли се веднъж шума в ушите,той не прества.Понякога може да намалее,но не изчезва. Няма друга алтернатива, освен да се примири човек и да се прави, че всичко е наред.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *