Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Внимание! Опасно! Ухапване от насекомо!

Най-опасно е ухапването в областта на лицето. То може да доведе до оток в гръкляна и до за­душаване. Тази алергична реакция е била описана още през 1882 годи­на от немския лекар Квинке.

ВНИМАНИЕ!

  • Запомнете основните симптоми: гласът на ухапания става нисък и хриплив, започва да кашля с груба и рязка кашлица. Човекът трудно вдишва и издишва, лицето му първо посинява, а след това побледнява. Болният не може да си намери място и се мята на всички страни.
  • Незабавно извикайте „Бърза помощ”. При оток в гръкляна лекарите ще се отзоват веднага.

А ДОТОГАВА:

  • Дайте на пострадалия някак­во диуретично средство – може отвара о т боровинкови листа; 500 мг витамин С и калиев препарат. Не забравяйте за противоалергич­ното средство. Желателно е да не е таблетка, а сироп – той по-бързо се усвоява и следователно започва да действа по-бързо.
  • Отворете вратите и про­зорците, включете вентилатора, нека стаята се напълни с чист въздух. Пуснете крановете с гореща вода и в кухнята, и в баня­та – това ще овлажни поне малко въздуха. Намокрете добре един чаршаф и го закачете да виси в по­мещението, където лежи болният. Сложете в стаята няколко съда с вода, като предварително добави­те евкалиптови листа.
  • Опитайте да успокоите пострадалия човек. В малко вода разтворете 30 капки корвалол или валокордин и му дайте да изпие този разтвор.
  • Трябва да пие само алкално питие: топло мляко, в което да добавите малко сода – на крайчеца на лъжичката; минерална негазирана вода също.
  • Извършете и няколко други процедури – гореща баня за ръце­те и краката с температура на водата 38-40 градуса. Продължи­телността на процедурите е 10 минути. Можете да налагате гореща грейка вместо гореща баня – пак на ръцете и краката. Пак за 10 минути. Но на-място­то на ухапаното наложете лед. Кожата на увреденото място трябва да се натрие с водка или спирт.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *