Морковите намаляват симптомите на менопаузата

Съществуват много витамини и лекарствени продукти, които могат да облекчат менопаузата при жените. Има обаче и по-прост начин това да се случи, като една добре балансирана диета например. Ако фокусирате вниманието си върху храненето ще се почувствате много по-долре независимо какви са точно симптомите ви. Във вашата диета трябва да включите зърнени храни, въглехидрати, протеини, белтъчини, млечни продукти, мазнини и не на последно място много плодове и зеленчуци. Много е важно да знаете че с някои групи храни, като мазнини, протеини и въглехидрати не трябва да се прекалява. Когато сте в менопауза може да страдате от множество симптоми, като горещи вълни, промени в настроението, както и увеличаване на теглото. Много от тези симптоми могат да бъдат управлявани чрез храната, която консумирате.

За да може да управлявате горещите вълни, които се появяват по време на менопаузата е необходимо да намалите приема на кафе, чай, алкохол, кола, пикантни храни и рафинирана захар. Смята се, че тези храни и напитки са причина за появата на горещите вълни по време на менопаузата. Тези храни и напитки е добре да заместите с приема на по-голямо количество вода около 8 чаши на ден, както и да включите в диетата си храни богати на фитоестрогени. Това са храни като: боб, бобови растения, морски водорасли, сладки картофи, ябълки, картофи и моркови.

Промените в настроението се появяват по време на менопауза, поради колебанието на хормони в организма. За да смекчите лошото настроение трябва да включите в диетата си храни богати на въглехидрати. Въглехидратите спомагат за повишаване на нивото на сератонин и по този начин намаляват депресията.

За да се справите с наддаването на теглото по време на менопаузата трябва да намалите приема на мазнини и да увеличите приема на вода.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *