Подготвят се лекарства, които ще превръщат хората в биороботи

Това, което споделят учени от Оксфорд, може да ви се стори като сю­жет от научнофантастичен роман или филм, няма значение. По всяка вероятност обаче не е далеч денят, когато ще се създават лекарства, с помощта на които за­интересовани хора ще могат да контролират поведението на стотици хиляди…

Много скоро мислите и постъпките на хората ще могат да бъдат кон­тролирани с помощта на лекарства – преду­преждават учени от Окс­фордския университет. По техните думи новите препарати ще бъдат в състояние да нарушават моралните устои на хо­рата и да ги заставят да правят това, което е необходимо на създа­телите на тези зловещи лекарства.

„Науката досега иг­норираше въпросите за морала, обаче те вече придобиват актуалност. Появяват се все повече свидетелства за това как медицински препа­рати влияят върху спо­собността на хората да решават морални задачи, повишавайки тяхното чувство за съпричастие или понижавайки агреси­ята им“, обясняват уче­ните.

Вярно, че това звучи доста примамливо, но способността да се влияе върху съзнанието се смя­та за опасен страничен ефект от лекарствата.

ВНИМАНИЕ!

Лекарствата, за които говорят експертите от Оксфорд, не са баналните антидепресанти, които могат да пре­дизвикат изблик на агресия. Това са специално създадени лекарства, чрез които може не просто да се повлияе на емоционалното състояние на човека, но и на неговите морални устои.

Крайният резултат ще е много печален: ще се появят изцяло контролируеми хора, неспособни да вземат самостоятелни решения.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *