Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Мъжете по-често страдат от тромбоза в артериите

Тромбозата означава съсиреци кръв в пространството на кръвоносните съдове или сърцето. Най-често се среща тромбоза на периферните вени и по-рядко в артериалната система. Обаче за мъжете е по-характерна артериалната тромбоза.

Рисковите фактори не са никак малко: наднормено тегло и заседнал начин на живот; липса на физическо натоварване; хроничните стресове, нервното напрежение; наситените животински мазнини; излишъкът на сол в храната.

Имайте предвид, че продължителният прием на някои лекарства също може да провокира тромбоза, например калциевите препарати.

И още нещо: в рисковата група влизат честолюбивите и агресивни хора, Както и тези, на които се налага да се конкурират в работата, дори и да водят здравословен начин на живот.

По статистика острата тромбоза най-често засяга бизнесмени, представители на шоу-бизнеса, политици. Обърнете сериозно внимание и на това, с което се храните. Ако имате възможност, изяждайте по 1-2 супени лъжици пшенични кълнове на ден. Много полезни за вас са доматите, не пренебрегвайте техните наистина лечебни свойства в това отношение. И избягвайте продуктите, съдържащи витамин К, защото те помагат за съсирването на кръвта. Разбира се, само да не прекалявате, а не съвсем да се откажете от тях. Такива са листните зеленчуци като спанака, зелето, соята, пипера. Лукът и чесънът обаче са отлични коагуланти, така че редовно да присъстват на трапезата ви.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *