Природно лечение на синузит

От инфекция на синусите известна още като синузит страдат мого хора. Симптомите са запушване на носа, подуване около очите и болки в тялото. Съществуват някой много прости средства за лечение на синузита в домашни условия.

Пиите чай от риган той има антисептично действие и много успешно лекува синусовата инфекция.

Чесънът е много полезен при лечението на синузит препоръчително е да се яде по три скилидки дневно за да има успех лечението. Сварете няколко скилидки чесън и вдишаите от парата няколко минути, правете тази процедура два пъти на ден в продължение на два до три дни.

Вдишвайте пара за около 10 мин. 2-4 пъти на ден.

Поставете прах от евкалиптово дърво във вода и я загрейте от изпуснатите пари вдишвайте веднъж дневно много помага за отпушване на синусите.

Разтворете половин чаена лъжичка сол, ¼ чаена лъжичка ябълков оцет и 1/8 чаена лъжичка сода за хляб в топла вода. Наведете главата си назад и капнете от разтвора в ноздрите правете тази процедура в рамките на два -три дни резултатът е много добър.

Трябва да се консумират много течности и да се избягва прекаленната употреба на алкохол.

Поставете лимонов сок по две три капки във всяка ноздра и наклонете главата си назад за да достигне до гърлото ви.Тази процедура се прави 3-4 дни.

Капнете във всяка ноздра по 1-2 капки сусамово масло. Сусамовото масло много добре отпушва синусовите кухини.

Към 1 чаша вода добавете 1 чаена лъжичка настърган джинджифил, 2ч.л. настъргана лимонова кора и една пръчка канела, оставете сместа да къкри 15 мин на бавен огън. След като свалите от огъня сместа пите от нея на малки глътки. Много успокоява синусите и гърлото.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *