ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Полезни билки за очите

Билки за очите лекуват. Стресът, на който са подложени много хора, се отразява и на очите под формата на различни заболявания, като ечемик, замъглено зрение, болки в очите, катаракта, конюктивит и др. Има обаче някои билки и витамини, които помагат за по-добра грижа за очите и за предотвратяването на тези проблеми.

Семена от кориандър – отвара от тези семена се използва успешно при лечението на конюктивит. Семената от кориандър са много ефективни и за облекчаване на зачервяване, парене и подуване на очите.

Магданоз – това е една от найа-ефективните билки при грижи за очите. Сок от магданоз много помага при лечение на проблеми с очите, както и слабост в очите, катаракта, язва на роговицата и конюктивит.

Невен – тази билка има охлаждащ ефект на очите. Установено е, че запарка от листата на невен успешно лекуват конюктивит.

Цариградско грозде – Смята се, че е отлична билка за очите. Тази билка е ефективна при лечението на глаукома и конюктивит. Да се приема под формата на чай с една лъжица мед.

Анасон – много полезна билка при лечението на катаракта. За да има ефективни резултати се пие чай от анасон по два пъти на ден примесен с една чаена лъжичка билков мед.

Моркови – те са богати на витамин А. Играят важна роля при укрепването на очите и предотвратяват нощна слепота.

Боровинка – боровинката е билка, която се използва при проблеми с очите има антиоксидантно действие. Подобрява остротата на зрението и подобрява притока на кръв през очите. Боровинката спира развитието на перде на очите, ако се приема с витамин Е.

Лайка – премахва сухотата в очите, намалява зачервяване и оток. Използва се като се накиснат торбички с чай от лайка и се поставят на очите след това.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Полезни билки за очите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *