Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

В плевенска болница заработи последно поколение ядрено-магнитен резонанс

От началото на месец ноември в Университетска Болница „Света Марина“ – Плевен работи нов високотехнологичен ядрено-магнитен резонанс

ядрено-магнитен резонанс
Нов, модерен ядрено-магнитен резонанс работи в УМБАЛ „Света Марина“ в Плевен

Последното поколение апарат за магнитно-резонансна томография MAGNETOM AERA 1.5Т ще предостави на пациентите по-бърза и още по-добра диагностика. Плевенската болница е еталон за качество, по отношение на образната диагностика, заради съвременната апаратура, с която разполага, както и заради комфорта за пациентите.

Новият ядрено-магнитен резонанс MAGNETOM AERA 1.5Т извършва широка гама от изследвания. Заради високите си технически параметри гарантира използването на новоразработените приложения и изследвания.

С помощта на MAGNETOM AERA 1.5Т ще могат да се правят висококачествени образи при целотелесни изследвания, специализирани изследвания на главен и гръбначен мозък, опорно-двигателния апарат, коремни органи и др. Подобна технология има в още 8 здравни заведения, сред които Военно-медицинска Академия – София, УСБАЛО гр. София, УМБАЛ Софиямед гр. София, МБАЛ Уни Хоспитал гр. Панагюрище и др.

С MAGNETOM AERA 1.5Т ще работи висококвалифициран екип от специалисти по образна диагностика, които са преминали обучителен курс. Екипът е в състав: д-р Димитър Ангелов, д-р Тихомир Стоянов, рентгенов лаборант Ваня Вълова и лекар-специализант Мирела Василева.

Какви са предимствата на новият иновативен резонанс, който работи в Медицински център „Света Марина“ – Плевен?

Етой и най-важните:

– Отворът на гентри от 70 см и малката дълбочина на гентри осигурява максимален комфорт за пациента и позволява преглед на всякакви пациенти – трудно подвижни, с клаустрофобия и в особена позиция. По време на изследването не е необходимо препозициониране на пациента и голяма част от изследванията могат да се провеждат с краката напред като по този начин значително се подобрява комфорта за пациента. Уникална за апарата е и технологията QuietSuite, редуцираща шума, придружаващ изследванията, с до 97%.

– Tim 4G технология – използване на многоканални бобини с възможност за комбиниране в едно изследване на няколко бобини или отделни бобини, което осигурява много високо качество на образа. Максималният брой от 204 бобини елементи осигуряват сигнал с изключително високо качество и по този начин необходимата информация за модерните приложения за изследване.

– Dot (Day optimising throughput) технология – осигурява асистиране по време на изследването с оглед на бързо персонализиране на параметрите на изследването спрямо конкретния пациент. Стратегията на сканиране може да се смени много бързо в съответствие с клиничните показания и състоянието на пациента. С новото поколение апарати се въвежда DotGo – следващо поколение на Dot технологията, която допълнително подобрява интуитивното използване на протоколите и получаване на качествени резултати от изследванията.

– С използването на Tim 4G и Dot технологиите времето за изследване на един пациент е с до 50% по-кратко в сравнение с такова изследване на друг апарат със сила на магнитното поле 1.5Т. Апаратът има капацитет за преглед на над 60 пациента на ден.

Адрес: България, Плевен, 5800 ул. „Българска авиация“, Западна индустриална зона

тел. 0700 20 006; 064 805 666; 064 81 81

е-mail: info@svmarina.com

Източник: www.svmarina.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *