Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се справим с разширените вени?

Съвременните методи на лече­ние са коренно различни от тези през XIX век – те не са придружени с болки и страдания, а и са по- малко травматични. Един от тях е склерозиращата процедура, ко­ято за 100 години се е променила много – впрочем това не означава, че лечението трябва да се отлага до последния момент.

Коагулацията е метод на лечение на „звездичките“ и съдо­вите „мрежички“, предвестници на разширените вени. Лекарят въздейства върху болните кръ­воносни съдове с лазер или елек­трически ток и „звездичките“ изчезват.

Склеротерапията е основен метод за лечение, с помощта на който се отстраняват раз­ширените вени. В кръвоносните съдове се въвеждат специални препарати (склерозанти) и засег­натата вена сякаш се слепва от вътрешната страна и престава да работи, а кръвта започва да тече към здравите кръвоносни съдове. В опитни ръце процеду­рата е безопасна и почти безбо­лезнена. Лечението се провежда амбулаторно. Процедурите са веднъж седмично и пациентите може да продължат да ходят на работа и да се справят с днев­ните си задължения. Продължи­телността на склеротерапията зависи от стадия и формата на заболяването, но обикновено изисква 3-6 процедури за всеки крак (3-5 инжекции на процеду­ра). Козметичният резултат се появява до няколко седмици след последното третиране. Благода­рение на безкръвното премахване на разширени вени се подобрява притокът на кръв към здравите, възстановяват се процесите на хранене на тъканите, изчезват или значително намаляват симп­томите на разширените вени.

Операцията може да се избег­не, ако своевременно потърсите помощта на флеболог. Но дори и в напредналите случаи няма от как­во да се страхувате. Има няколко оперативни техники с максимален комфорт на пациентите. Напри­мер, минифлебектомията се пра­ви без разрези, а ендоскопията дава възможност за извършване на операцията в болницата за един ден.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *