ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Проверете здравето си с тези 30-секундни тестове

Искате ли бързо, без без да губите време и да ходите на лекар, да определите състоянието на здравето си?

здравето
Проверете здравето си с тези 30-секундни тестове

За това ще ви е необходима само минута. Тези лесни тестове ще ви помогнат да разберете какви здравословни проблеми имате.

Болестта може да се появи внезапно. И вероятността да се разболеем неочаквано нараства пропорционално на възрастта ни (колкото по-възрастни сме, толкова по-голяма е вероятността), защото имунната система става по-уязвима от всякакви влияния. Затова настоятелно се препоръчва от лекарите да се прави пълен профилактичен и физикален преглед с интервал от поне година. За предпочитане е след навършване на 50 години общите прегледи да се правят на всеки шест месеца.

Тестове за проверка на здравето

Има специални тестове, които можете да направите и сами у дома.

Те няма да ви отнемат много време (ще трябва да отделите около 30 секунди) и благодарение на тях ще можете да определите състоянието на здравето си.

Кои са тези тестове и как се изпълняват?

Първо – необходимо е плътно да компресирате основата на ноктите.

Използвайте палеца и показалеца на дясната ръка – направете натискащо движение върху горната област на палеца на лявата ръка, като същевременно стиснете корена на нокътя.

Необходимо е да задържите пръстите си в това положение за 3-5 секунди. След това трябва да направите същото нещо на свой ред и с другите пръсти на лявата ръка.

След като престанете да притискате механично, кръвта трябва да се върне според правилата след максимум две секунди. Това ще ви покаже, че притокът на кръв в тялото е добър.

Всеки пръст на ръката отговаря на определен вътрешен орган, и ако предложеният тест се окаже повече или по-малко болезнен за вас, вероятно нещо не е наред.

Какво показва болката в конкретните пръсти, според лекарите:

Палец: в случай, че натискът върху нокътя на палеца е бил достатъчно болезнен, това може да показва скрити белодробни заболявания.

Показалец: отговаря на червата, така че болката в този пръст е симптом на заболявания на дебелото черво.

Среден и безименен: болката в тези пръсти е симптом на сърдечни проблеми.

Кутре: болката в малкия пръст показва проблеми с тънките черва.

И още един тест! Трябва да стиснете ръката си в юмрук

За да направите следващия тест, стиснете ръката си в юмрук и задръжте в това положение за 30 секунди, след което отпуснете дланта си.

Вижте дланта дали няма да побелее.

Когато ръката се стисне в юмрук, кръвоносните съдове също се компресират под налягане, блокирайки пътя на кръвообращението към ръцете.

Ако след стискане на юмрука кръвта се втурне назад, това показва, че кръвоносните съдове функционират забележително добре и вие сте здрави.

Е, ако отне известно време дланта да се върне към нормалния си червен оттенък, това може да е косвен симптом на атеросклерозата.

Какво трябва да знаете? Предлаганите тестове не служат като алтернатива на изследванията, проведени от професионалисти.

Те се вписват под формата на самоконтрол.

Източник: www.adme.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *