Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кое кръвно е по-опасно през пролетния сезон: високото или ниското

Дори и при здравите хора кръвното налягане се колебае леко през различните часове на деня. Природата на хипотонията не е проучена напълно. Основната причина е нарушение на апарата, регулиращ съдовия тонус.
Също така хипотония може да се развие на основата на инфекциозни заболявания-например тежък грип, язва, авитаминони. По принцип това е болест на младите и на хората на средна възраст. С възрастта често хипотонията преминава в хипертония: кръвоносните съдове вече не са здрави, а по стените им се отлага и слой холестерол. Не може еднозначно да се каже кое кръвно налягане е по-опасно през този сезон-високото или ниското. Разбира се, човек трябва да знае в какво състояние са кръвоносните му съдове, сърцето, бъбреците. Например хипертония често се развива заради неправилно отделяне на хормони от надбъбречните жлези. Най-опасно обаче са колебанията в кръвното налягане-от ниско към високо и обратното. Ако това ви се случи, веднага се подложете на изследване.
Препоръки на специалистите
Маточината и канелата поддържат кръвоносните съдове през пролетта. Неустойчивото време, силният понякога вятър, а и пролетните хормонални “сътресения” не се отразяват по най-добрия начин на съдовия тонус.
Заменете сутрешното кафе с чай с лимон. За хипертониците е добър зеленият чай, за хипотониците-черният сладък чай.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Кое кръвно е по-опасно през пролетния сезон: високото или ниското

  1. Pingback: Как сърдечноболните да преодолеят промените на времето? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *