Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кашлицата с храчки тип „малиново желе” е типичният симптом за лоша болест

Периферният рак, при който туморът се раз­полага в малките бронхи, протича безсимптомно и се открива случайно.

Всички симптоми на тази болест зависят от локализацията на тумора. Ако той възникне в големите бронхи, т.е. в централната част на белия дроб, то симптоматиката е по-изразена и се проявява по-рано.

Признаци на този рак са отначало суха кашли­ца, която според растежа на тумора се превръща във влажна. Тя се съпровожда с изкашлянето на слузесто-гнойни секрети, често с жилчици кръв в тях. Храчките на такива болни биват сравнявани с малиново желе.

Когато туморът започне съществено да пречи на преминаването на въздуха по бронхите, се поя­вява и задух. Болките в гръдния кош възникват по принцип в късни стадии на рака и са предизвикани от притискане на околните органи от тумора.

Периферният рак на белите дробове, при който туморът се разполага в малките бронхи, често протича безсимптомно и се открива случайно, при рентгенография. Някои пациенти с такава форма на рак се оплакват от задух и болка в съответната половина на гръдния кош. Кашлицата и кръвохраче­нето могат да се присъединят в по-късни стадии.

Ракът на белите дробове, както и всяка форма на рак, се съпровожда с общи симптоми на интоксика­ция: слабост, умора, загуба на апетит, отслабване, бледа кожа.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *