Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ЗАЩО ДИАБЕТИЦИТЕ НАЙ-МНОГО ТРЯБВА ДА СЕ ПАЗЯТ ОТ СТУДЕНОТО

Оказва се, че рискът човек да развие диабет се повишава в студеното време на годината.

Британски учени се запознали с биографи­ите на 2400 болни от диабет и стигнали до извода, че повечето от тях са се родили в пери­од на грипна епидемия. Оказва се, че рискът човек да развие диабет се повишава в студеното време на годината. Пи­кът на заболеваемостта се пада през есенните и зимните месеци. По статистика през този период лекарите поста­вят диагноза на 25 на сто от децата, заболели от диабет първи тип през годината, а през лятото този процент е по-малко от осем.

Много хора например не се хранят достатъчно рационално, изпитват дефицит от витамини, микроелементи и слън­чева светлина – а това означава, че по-често се заразяват,от болестотворните микроби. Голяма част от тези болестотворни микроби са истински врагове на задстомашната жлеза.

Това са микроорганизми­те, предизвикващи храни­телни отравяния, остри и хронични възпалителни процеси в стомашно- чревния тракт, алергия, простудни вируси, грип, други инфекции.

За това, че задсто­машната ни жлеза ре­агира много остро на всички тези провокато­ри, лекарите я наричат шокова жлеза, или иначе казано, свръхчувствите­лен орган.

Но микроорганизмите могат да действат и по друг начин, предизвиквай­ки оток и сериозно възпа­ление на задстомашната жлеза. Това са симпто­ми на т.нар. реактивен панкреатит. Те реално влошават условията за производството на инсу­лин, прокарвайки пътя на диабета. Реактивният панкреатит е само от­ветна реакция на органи­зма, предизвикана заради някакви неблагоприятни въздействия върху зад­стомашната жлеза.

По време на грип, прос­туда, други инфекциозни заболявания, обостряния и заболявания на стомашночревния тракт и алергии се придържайте към щадяща диета, чия­то цел е да ограничите отделянето на храносмилателни ферменти от задстомашната жлеза. Т.е. да намалите нато­варването върху нея, да й дадете възможност да си отдъхне и да се възстанови. Тогава диа­бетът няма да успее да се внедри в организма ви, като се възползва от вашето влошено състо­яние.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *