Как да съхраним щитовидната жлеза

Заболяванията на щитовидната жлеза са едни от най-разпространените в света. Те стоят на “един ред” с диабета и сърдечносъдовите болести. Но в повечето случаи диагнозата не може да се постави веднага.
Кожата пожълтява или по-скоро придобива прасковен оттенък. Първото, което идва на ум на човек е , че е пипнал жълтеница. А в крайна сметка такъв цвят на кожата се появява при хилотиреоидоза-знаете, че това е недостатъчна функция на щитовидната жлеза. Дефицитът на хормони нарушава превръщането на жълтия пигмент каротин във витамин А и затова пожълтявате.
Понаболява ви сърцето, а вие сте уверени, че това е обичайна невроза. Струва си в този случай да прегледате щитовидната жлеза. Недостигът на хормони влияе на работата на сърцето и може да предизвика заболяване на ритъма  -по-малко от 60 удара в минута. Не е изключено да се стигне да сърдечна недостатъчност, както и да се колебае кръвното налягане- или спада или се покачва.
Хормоните на щитовидната жлеза отговарят и за терморегулацията. При недостиг на вас ви е постоянно студено, чувствате умора и апатия – почти като при депресия.
Пак същата тази хипотиреоидоза, т.е. недостиг на хормони, може да бъде причина както за артрит, така и за проблеми с храносмилането.

Оценете статията
Оценка 0 от 0 гласували

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!

loading...

Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*