ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Всички болести идват от слаб имунитет

През последните няколко години постоянно пия антибиотици, но вече не ми действат. Проблемите ми започват от гърлото и ушите. Ако усетя лека болка в гърлото и не започна антибиотик, до два дни съм в много тежко състояние. Пробвал съм какви ли не неща за повишаване на имунната система – мед, респивакс, ям пчелен клей и т.н., но винаги резултатът е бил никакъв или незначителен! Не пуша, пия много рядко, пазя се от настиване, но нищо не помага! Личната ми лекарка не ми предписва никакви изследвания, не иска или не знае при какъв специалист да ме изпрати. Какви изследвания трябва да си направя? Кажете кой може да ми помогне? Към какъв специалист да се обърна?

Красимир Митев – Плевен

Силната имунна система е ключът към доброто здраве. Тя ни предпазва от всякакви боле­сти – от простудни заболявания, грипове, настинки и дори от рак. Благодарение на нормално функциониращата имунна система ор­ганизмът се справя с хранителни отравяния/контролира алергиите и забавя процеса на стареене. Здравата имунна система функци­онира в идеален баланс. Тя унищо­жава болестотворните бактерии и премахва увредената тъкан.

От какво се нуждае имунната система, за да работи добре? Тя най-напред разчита на определени хранителни вещества. За да обра­зува антитела в организма, човек се нуждае от витамин С. Витамин А е нужен, за да може да произведе достатъчно антибактериален ензим в сълзите и кръвта. От жизненоважно значение е осигу­ряването на нужните съставни части, необходими на имунната система, за да ни пази успешно от болести.

слаб имунитет
Има няколко основни фактора, които отслабват имунната ни система

ОТ КАКВО ОТСЛАБВАТ ЗАЩИТНИТЕ СИЛИ НА ОРГАНИЗМА?

Има няколко основни фактора, които отслабват имунната ни система, а те са:

  • Стрес: тютюнопушене и алкохол.
  • Наркотици и пестициди, замърсена околна среда.
  • Недостатъчна физическа активност и недоспиване.
  • Липсата на витамини и минерали в организма и непълноценното хранене.

КОИ СА ПРИЗНАЦИТЕ НА СЛАБА ИМУННА СИСТЕМА?

Лошото функциониране на имунната система трудно може да остане незабелязано. Повечето хора прекарват по 1-2 настинки на година. Хората със слаба имунна система боледуват постоянно.Другите симптоми, които ни под­сказват, че защитните сили ни изоставят, са: храносмилателни проблеми, умора, болки в стави­те, мускулна слабост, лоша кожа, алергии.

КОЕ ЩЕ НИ ПОМОГНЕ ДА ПОДСИЛИМ ИМУНИТЕТА СИ?

За да укрепим имунната си сис­тема и за де се предпазим от боле­сти, се нуждаем от здравословна храна, която да ни доставя на тя­лото нужните витамини, минерали и микроелементи. Освен витами­ните и минералите организмът се нуждае от физически упражнения. Това е така, защото физическото натоварване повишава притока на имунни клетки в целия организъм и стимулира кръвообращението.

Позитивното мислене и под­държането на активен социален живот са много важни за изграж­дане на силна имунна система. Йогата и медитацията освобож­дават от стреса и помагат за по-бързото ни възстановяване.

Сънят и излагането на слънчева светлина също са много важни за изграждане на силен имунитет.

Това са едни от най-важните фактори за изграждане на силна имунна система, която работи добре и ни прави по-здрави, споделят специалистите от в-к „Доктор”.

Боринал имунитет
Боринал – за силен имунитет

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *