Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

В ДОКТОРСКИЯ “ЧЕРЕН СПИСЪК”: БЕБЕТО МИ ПОЧИНА – ГИНЕКОЛОГЪТ НЕ ВИДЯ СЪРДЕЧНО УВРЕЖДАНЕ!

Продължаваме поредицата от материали за докторския черен списък.

Все повече българи започват публично да се оплакват от лекари, констатират репортерите в новия брой на вестник „Доктор”- (14 брой/ 04.04.2011г.)?

Най-често пишещите по форумите се оплакват от педиатри, гинеколози и лични лекари. Ето какво написа млада майка, чието бебе за щастие се разминало без травми след раждането.

“За всички, които ще раждат в Майчин дом в София – бебетата ви могат да паднат от количките, в които спят след раждането. Не се шегувам. Количките на 12-я етаж са с много широки решетки. Аз оставих моето бебе за 20 минути спящо, за да видя другото си дете. Когато се върнах, бебето плачеше и ритайки се беше избутало до края на количката. Главичката й висеше отвън изцяло. Държеше се само на раменцата. Коментарът на неонатолога и акушерката беше: “те са падали и нищо им няма!!!” Правете си изводите!”, пише Лорето 07 в Мрежата.
Не така стоят нещата обаче при друг случай с новородено, описан от Жени. Ето какво споделя тя: “Д-р Емил Желязков от Втора градска болница. Викаше ме ненужно на прегледи и видеозони всеки месец в частния си кабинет, а не забеляза сърдечна малформация, и то доста тежка. Взе ми парите за раждането, без да му пука. Бебето ми обаче почина. Това се случи преди 3 години”, с мъка пише във форумите Жени.
Друга столичанка разказва, че и при нея се случило подобно недоглеждане. Бъдещата майка платила абонамент в АГ-болница “Св. София” (бившата “Тина Киркова” в столицата), с избор на д-р Тихомир Гемеджиев, който да я проследи през бременността. “Не видя тежка сърдечна малформация на бебето. Никога не ме посъветва да отида на преглед за ехокардиография, където можеше да се види проблемът. Моята гинеколожка ми каза, че е можел да види, че нещо не е наред със сърцето на детето и да ме насочи към специалист. Синът ми се роди и на 6-я час беше приет в бившата Трета градска болница. На 8 месеца беше с две сърдечни операции – предстоят още. Ще се борим за детето, но травмата е жестока и вече нямам вяра на никого. Не знам дали бих родила отново. Съветвам всички бременни в 20 гестационна седмица – ходете на ехокардиография в Трета градска болница при д-р Велковски, за да прегледате сърчицето на бебето и да сте спокойни. Там са единствените специалисти по сърдечни малформации. Никога не съм предполагала, че ще се случи такова нещо. В рода ни нямаме хора със сърдечни заболявания. По време на бременността не съм пушила, пила алкохол, не съм боледувала и не съм изпила нито едно хапче, не съм ползвала и един ден болничен”, споделя борбената майка.
Друга авторка от форумите, наречена “Мама коко”, обаче е написала на 24 март т.г. съвсем не ласкави думи за същата Трета градска болница – сега Национална кардиологична болница. Тя поставя в докторския черен списък две лекарки от тази болница – д-р Радичкова и д-р А. Славейкова. Ето нейния разказ: “Детето беше на 1 година и 8 месеца и за първи път започва да повръща през нощта. Аз паникьосана облякох детето и в 2 часа през нощта с мъжа ми се литваме по спешни кабинети.
Първо в ИСУЛ, където ни казаха, че нямат спешен кабинет. Пратиха ни във Втора градска болница – там имало детско, откъдето ни казаха, че не бил нашият район. Така отидохме в бившата Трета градска болница, където никога повече няма да стъпя”, зарича се младата майка.

След 20 минути звънене им отворила една сестра, на която родителите обяснили проблема с детето. Тя се прибрала вътре, а те, на ръце с бебето, продължили да чакат отвън, за да ги приеме дежурната д-р Радичкова. “Влязохме, започна тя да преглежда детето и да ни разпитва, като през цялото време пишеше в някакъв лист, реших, че си води прегледа. Да, ама не – през цялото време е попълвала картон за постъпване в болницата. Свърши прегледът и аз я попитах защо в крайна сметка повръща детето, само това исках да знам и евентуално какво да правя. Аз мислех, че ще си ходим вече с напътствия от нея, а тя ме уби с думите, че оставаме в болницата.

Беше си измислила ларингит, а на гърлото на детето му нямаше нищо. Като я попитах наложително ли е да оставаме в болницата, не може ли да даваме нещо за повръщането вкъщи,  тя каза: ”Както е започнал да повръща, ще вдигне температура, ще направи диария, ще се обезводни и до 2 часа ще ми остане в ръцете!”. Каза ми да подписвам листа и да влизам да ни настаняват. Изпрати мъжа ми за багаж на детето и направление от лекарката за хоспитализация на другата сутрин”, спомня си майката.
На сутринта тя искала да напуснат болницата, тъй като детето нито повърнало повече, нито вдигнало температура, нито имало диария, а в инфекциозно отделение би могло да се зарази от нещо друго. Изписването зависело от д-р А. Славейкова, която убеждавала майката, че по-добре да останат в болницата 3 дни по клинична пътека, защото, ако не я изпълнят, ще трябва да плащат за престоя през нощта.
“След всички скандали най-после се измъкнахме, като си платихме престоя, нищо, че имахме и направление, което остана при тях. Оказа се, че детето всъщност е повърнало от запушен нос, а ни използваха от болницата, за да си вземат парите от Касата по пътека за съчинена диагноза. Картонът му беше поправян няколко пъти. В графата диагноза от ларингит беше задраскано и написано нещо друго, накрая ни изписаха с диагноза алергия”, допълва авторката с никнейм “Мама коко”.

От вестник „Доктор”- (14 брой/ 04.04.2011г.)

ОЩЕ ОТ ИМЕНАТА В ЧЕРНИЯ СПИСЪК:

  • Д-р Валентин Пасков – изпратено от mira0
  • Д-р Вероника Кръстанова – акушер-гинеколог от болница “Токуда” – написано от banan4e
  • Отново д-р Вероника Кръстанова – АГ-специалист от болница “Токуда” – казва Zahira
  • Д-р Виолета Михайлова – гинеколог от 18-и ДКЦ в София – изпратено от Madam Stasita
  • Д-р Галина Чакалова – МЦ “ГИНЕКА” – изпратено от Deteto_Vesi, Bebo4ka
  • Д-р Гергана Георгиева – Трета градска болница – написано от bobich
  • Д-р Герасимов – началник на Неврологично отделение в Окръжна болница- София – написано от nelipehlivanova, Madam Stasita
  • Д-р Георгиев от Клиниката по патология на бремеността в Майчин дом – изпратено от millen
  • Отново д-р Георгиев – от Майчин дом на 8 етаж, секция “Патология” – написано от anja1
  • Д-р Гергов – болница “Св. София”- София – изпратено от pinteva
  • Д-р Григорова и цялата болница – бивша “Тина Киркова” – написа ЛЮБИМА
  • Д-р Демирев, кардиолог от МЦ “Детско здраве’’ – изпратено от Зипър
  • Д-р Денизова – акушер-гинеколог от 10-и ДКЦ в столицата – написа bo-30
  • Д-р Диана Николова – АГ болница “Св. София” – изпратено от assilia
  • Д-р Данаил Илиев – АГ-специалист – написано от KIKI9, berni
  • Д-р Димитър Марков – акушер-гинеколог от МЦ “Фемина” – праща Barbie“girl
  • Д-р Димитър Георгиев Георгиев – гинеколог в МЦ ,,Свети Димитър” и MЦ “Детско здраве” – изпратено от GIULIA
  • Д-р Димова – гинеколог в 20-и ДКЦ-София
  • Д-р Димитров от 22-ри ДКЦ и частен кабинет – пише Доре, volleyball, sladkish4e
  • Д-р Димчо Василев – уролог от ВМА – изпратено от victim
  • Д-р Домусчиев – работи в частен кабинет до Втора градска болница и жена му, която е стоматолог – пише muki01

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 3 до “В ДОКТОРСКИЯ “ЧЕРЕН СПИСЪК”: БЕБЕТО МИ ПОЧИНА – ГИНЕКОЛОГЪТ НЕ ВИДЯ СЪРДЕЧНО УВРЕЖДАНЕ!

  1. М.Б. каза:

    Гинеколозите Наталия Ивова Петракиева – Чернева, мъжът и Атанас Тодоров Чернев са също в Черния списък.Бащата на Наталия Петракиева Иво Петракиев, 67 г. е все пиян, отказа да изражда родилка на 25 февруари 2020 г. в Плевен и момичето роди след 3 дни при друг екип. Оплакванията от тези гинеколози са много страшни.

  2. райнова каза:

    Здравейте, бих желала да споделя , че сърдечните болести имат лечение и то е в България.
    Аз бях със сърдечна недостатъчност 3 степен и порок на митралната клапа. Наш професор , няма да му пиша името да не прозвучи реклама, в продължение на една година ме лекува и мога смело да заява , че тежестта в гърдите изчезна, сърцебиенето и аритмията също.
    Не се отчайвайте и не губете надежда. Ако някой иска да ми пише -vsv2303@abv.bg
    бЪДЕТЕ ЗДРАВИ

  3. Pingback: Златка Димитрова: Имаме златни доктори, спасиха ме от рак! | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *