Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Домашно лечение на гингивит

Гингивит или кървене на венците е възпаление, причинено в устата. Това се отразява на околните тъкани и венците. А възпалението на венците може да се превърне в сериозни проблем за зъбите, ако не се лекува навреме. Това може да доведе до унищожаването на костите до загуба на зъбите. Гингивит се причинява поради натрупана плака от хранителни частици и бактерии между венците и зъбите. Натрупването отделя токсични елементи, които от своя страна предизвикват възпаление на венците. Някои от симптомите на гингивита са болезнени венците, кървене по време на миене на зъбите, подуване на венците и лош дъх в устата. Възпалението на венците може да се лекува у дома с някои естествени средства.

Най-доброто средство за защита от гингивит вкъщи е да се четкат зъбите два пъти дневно с четка и паста за зъби и да се правят промивки на устната кухина с вода за уста.

Едино от най-ефективните естествени средства за лечение на възпаление на венците е да се разтъркат венците с карамфилово масло. Може да има усещане за парене, но заболяването се лекува успешно по този начин.Друг метод е да се дъвчат листа от карамфил в устата.

Паста за зъби, съдържащи мента или босилек би било най-доброто предложение за борба с гингивита. Така не само се избягва разпространението на инфекцията, но и се намалява подуването на веците.

Гаргарата с подсолена вода също помага при лечението на гингивит. Вземете чаша хладка вода и добавете щипка сол към нея. Правете гаргара два пъти на ден с тази смес.

Алое вера доказва, че лекува успешно гингивит. Разтрийте каша от алое вера в устата, след като разтриете добре кашата в устната кухина направете и гаргара с вода.Този процес се повтаря няколко пъти на ден.

Смесете 2 ч.л. кора от бял дъб, 1 ч. л. билков прах от смирна, ¾ ч.л. на прах листа от мента, 1/8 чаена лъжичка карамфил на прах. С тази смес разтриваите венците сутрин и вечер.

Направете смес от сода за хляб и вода. Намажете засегнатия участък с пръст, освен че тази смес лекува тя и неутрализира киселинноста на бактериите.

Увеличаване на консумацията на пресни плодове и зеленчуци. Включете храни, богати на фибри и витамин C и тези, които имат ниски наситени мазнини.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 3 до “Домашно лечение на гингивит

  1. Pingback: Изпитани природни лекове при гингивит | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *