Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои билки са полезни за лечение на цистит

Циститът е заболяване, което се наблюдава най-вече при жените. Това заболяване засяга лигавицата на пикочния мехур, като предизвиква възпалението й. Симптомите по които можете да познаете цистита са следните: остра, неприятна и пареща болка при уриниране, много честа нужда от уриниране, урината може да бъде с неприятна миризма и мътна, отделяне на много малко количество урина, болки ниско в корема при някои жени. Лечението на цистит с билки е доста ефективно в последно време и е предпочитано от повечето жени.

Ето и някои от най-полезните билки за лечение на цистит:

Глухарче корен – съдържа горчиви вещества, които повишават ефикасността на функциите за детоксикация на организма. Тези съединения помогат за възстановяване на нормалната функция на черния дроб, увеличаване на производството на храносмилателни ензими и течности.Той увеличава отделянето на урина и има слабително действие. Коренът от глухарче действа като ефективен диуретик.

Жиловлек – има охлаждащи диуретични свойства, които го правят полезен за спиране на инфекциите на пикочните пътища.

Бяла ружа корен – повишава киселинността на урината, като така инхибира развитието на бактерии, помага за укрепване и почистване на пикочния мехур. Успокоява отделителната система и обикновено се комбинира с други билки за лечение на бъбреци и възпаления на пикочния мехур, затруднено или болезнено уриниране и камъни в бъбреците.

Червена боровинка – неподсладен сок от червена боровинка може да попречи на бактериите в пикочните пътища да продължат да се развиват. Експериментите показват, че при 73% от жените които страдат от цистит или друга инфекция на пикочните пътища се вижда значително подобрение след изпиването на халба сок от червена боровинка. Лечението продължава три седмици.

Берберис – проучванията показват, че тази билка убива микроорганизмите, които причиняват цистит. Приемането от нея във високи дози обаче може да предизвика гадене, повръщане, и спадане на кръвното налягане. Така, че приемът й трябва да става много внимателно.

Канела – едно немско проучване показа, че използването на половин чаена лъжичка канела смесена с една чаша вода на ден премахва успешно цистита при жените

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *