Какви билки да използваме при изпотяване на ръцете

Билките са били използвани по целия свят в продължение на хиляди години за лечение на широк спектър от заболявания. Тревога и нервност, са най-често срещаните причини за прекомерното изпотяване на ръцете, което е доста неприятно то обаче може да бъде лекувано успешно с билки. Ето и някои от тях:

Бял божур корен

Коренът от бял божур се използва за да се балансира кръвта в организма и да подобрява кръвообращението. Китайски билкари помисли бял божур корен да бъде тонер кръв. Въпреки че обикновено се използва за лечение на гинекологични проблеми, както и за предотвратяване на спонтанен аборт, тя се използва и за лечение на прекомерно изпотяване. Най-често се прилага, като се поставят торбички чай в ръцете на тези който страдат от прекомерно изпотяване. Също така може и да се пият по две чаши чай на ден.

Градински чай

Макар, че е налице липса на проучвания за употребата на градински чай при изпотяване, той се употребява от много билкари. Смята се ,че успокоява нервите, които възпроизвеждат пот. Най-разпространеният начин за използването му е да се консумира като чай 3 с.л. добавени в една чаша гореща вода. Тази отвара се пие веднъж на ден.

Жълт кантарион

Благодарение на успокояващото въздействие, жълтият кантарион често се предлага за да се намали прекомерно изпотяване. Трябва да се внимава обаче с какви билки се използва за да няма странични реакции.

Кава

Кава се използва за лечение на тревожност, също както и жълтия кантарион. Трябва обаче да се знае, че тази билка може да причини увреждане на черния дроб и затова е нужна консултацията с добре обучен билкар.

Билките могат да си взаимодействат лошо едина с друга, или с някои предписани медикаменти. Някои билки са с неблагоприятни последици затова е добре да се консултирате с вашия лекар преди да ги използвате.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *