Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пушачите са заплашени от странична амиотрофична склероза

Страничната амиотрофична склероза само за няколко години довежда болния до пълна неподвижност и смърт.

Съдържащите се в ци­гарите вещества могат да изиграят съществе­на роля за развитие на една страшна дегенера­тивна болест. Нарича се странична амиотрофична склероза. Ето още един повод да откажете най- после цигарите.

Страничната амиотрофична склероза е тежко, прогресиращо неврологично заболяване, което само за няколко години довежда болния до пълна неподвижност и смърт. Дори и най-на­преднал и те стадии на рака оставят призрачна надежда на хората, че може да се случи чудо и да оцелеят. Докато тази болест 100% убива болните.

Медицината и досега не разполага с лекар­ства, които биха могли да забавят протичането на болестта. От нея са починали великият ком­позитор Дмитрий Шостакович (между другото той е страдал и от рак на белите дробове), както и други популярни хора.

Всяка година в САЩ такава диагноза се по­ставяна 5500 човека. Уче­ните все още не са пред­ложили някакви разумни и убедителни доводи, кои­то да обяснят причините за възникване на тази бо­лест. Но изследователи от Харвардската школа по здраве начело с д-р Хао Ванг открили, че колкото по-рано започне да пуши човек, толкова по-висок е рискът впоследствие да се разболее от странич­на амиотрофична скле­роза.

Д-р Ванг и неговите колеги анализирали да­нните от пет дългосроч­ни изследвания, в които участвали повече от един милион души, включител­но и 832 пациенти със странична амиотрофична склероза. Наблюденията продължили дълго време – от 7 до 28 години. Ста­нало ясно, че в сравнение с непушачите пушачите страдали с 42% по-често.

ВНИМАНИЕ!

Всеки допълнителни 10 ци­гари на ден увеличават риска от странична амиотрофична склероза с 10%, а всеки 10 допъл­нителни години пушене – с още 9% отгоре.

Учените смятат, че причините за това мо­гат да бъдат различни механизми, включително неврологична вреда, на­насяни от различните компоненти на цигарения дим, предупреждават специалистите от в-к „Доктор”.

Днес има много продукти против тютюнопушене, но са малко тези, които наистина дават резултат в битката за спиране на цигарите! Хранителната добавка Кудзу Корен, която се предлага в България е продукт на американската фирма „SWANSON” и е одобрена от Американската агенция по храните и лекарствата /FDA/. Тя е доказан лидер като продукт за спиране на цигарите!

 

Все още ли искате да пушите? СПРЕТЕ ЦИГАРИТЕ С КУДЗУ КОРЕН – най-доброто средство в света против тютюнопушене!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *