Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кога се образува туморът

Страшничко е човек да открие тумор някъде по тялото си. Но невинаги този страх е оправдан. В този материал ще ви пред­ложим информация за някои от разпрос­транените тумори. И най-вече за това кога действително е нужно да се притеснявате и кога – не. В повечето случаи обаче следва да се провери това подуто място, просто за да се успокоите.

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА ТУМОРИТЕ И ПОДУТИНИТЕ

  • Липоми – натрупване на мазнина, която се образува под кожата при пълните хора. Подутинките са меки и лесно се местят под пръстите ви. Оставете ги на мира, ако, разбира се, те не започнат да ви болят и не ви причиняват козметични неудобства. Ако започнат много да се увеличават, могат да предизвикат болка.
  • Фиброми – друг тип доброкачествени подутини, които при опипване обикновено са по-твърди в сравнение с мастните.
  • От време на време ракът, възникващ някъде в тялото, се разпростраява и задържа под кожата във вид на подутина. В такива случаи покриващата го кожа е пигментира­на или обезцветена. При опипване самият тумор е по-плътен и не се движи така лесно като доброкачествените тумори.
  • Подкожните кръвоизливи могат да оставят обезцветено туморче вследствие на съсирена кръв. Това обикновено става след травма, колкото и да изглежда като дреболия отначало. Но има една по-разпрос­транена причина, която допускат обикновено медицинските сестри, когато вземат кръв от вената. Във всеки случай тези подутини изчезват най-накрая.
  • Сходно усложнение може да възникне, когато ви правят ангиограма – вкарват конт­растно вещество в кръвта, за да разгледат кръвоносните ви съдове на рентген, коментират специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *