Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Спрях цигарите, а ми стана по-зле!

От години страдам от хроничен бронхит. Особено напоследък много силно започнах да кашлям и да се задъхвам. Лекарят непрекъснато ми повтаря, че трябва да спра цигарите. Не че аз не го знаех, но сега намерих сили и воля, и вече две седмици не пуша. Но ми стана още по-лошо. Не мога да изкарам храчките, в белите ми дробове всичко хрипти. И ми е трудно да дишам. Може би не е трябвало да отказвам цигарите?

Лилия Колева, Пловдив

Това, което споде­ляте, се случва много често. Особено при закле­тите пушачи като вас. Вредните вещества, кои­то се съдържат в тютю­невия дим, а и самият дим, дразнят дихателните пътища. И всичко това предизвиква хроничен въз­палителен процес, т.нар. бронхит на пушачите. Дори и след спиране на цигарите той не изчезва напълно. Докато сте пу­шели, тютюневият дим е дразнел дихателните пъ­тища, което предизвиква увеличаване на секрети­те в бронхите. Но тези храчки не са толкова гъ­сти и затова интензивно се изхвърлят от органа. А когато оставите ци­гарите, в бронхите все още продължава да се натрупва слуз, секрет. Но той се изхвърля много по-трудно. Това съвсем не означава, че е нужно пак да подхванете цигарите. Непременно ще се прояви положителният ефект, бъдете сигурна в това и не съжалявайте, че сте се отказали от този из­ключително вреден навик. Просто няколко месеца е нужно да употребявате отхрачващи средства. Например приготвяйте си билкови отвари и на- стойки. Най-подходящи са тези от блатен роз­марин, нарича се още блатен ледум; подбел; три-цветна теменуга, бял оман, сладник, живовляк и др. Полезно е да пиете алкални минерални води. Можете да помо­лите личния лекар да ви предпише и таблетки, а можете и да си ги купи­те от аптеката. Те са тези, които помагат за отхрачване.

И не на последно мяс­то, ще ви помогнат и т.нар. дренажен масаж на гръдния кош, както и инхалациите с физиологи­чен солев разтвор. Всичко това ще допринесе да се освободите от секрети­те и да прочистите диха­телните и пътища, препоръчват специалистите от в-к „Доктор”.

Днес има много продукти против тютюнопушене, но са малко тези, които наистина дават резултат в битката за спиране на цигарите! Хранителната добавка Кудзу Корен, която се предлага в България е продукт на американската фирма „SWANSON” и е одобрена от Американската агенция по храните и лекарствата /FDA/. Тя е доказан лидер като продукт за спиране на цигарите!

Все още ли искате да пушите? СПРЕТЕ ЦИГАРИТЕ С КУДЗУ КОРЕН – най-доброто средство в света против тютюнопушене!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *