Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Гърбът боли и при проблеми с яйчниците

Здравейте! На 34 години съм и имам две раждания. От няколко години усещам болка в гърба (в об­ластта на кръста), която ми се струва, че постепенно са засилва, например след измиване ма чиниите ми трябват около 5 минути да се изправя. Това нормално ли о за възрастта ми, или трябва да взема мерки? И имам ли основание да се притеснявам от дископатия или нещо подобно? От време на време усещам пронизваща баш от кръста към единия крак.

Борислава Станимирова, Плевен

Болка в гърба може да се появи във всяка възраст. Засяга както жените, така и мъжете. Обикно­вено оплакванията са в различни области на гърба, но най-често е от областта на поясната и опашната част. Болката в гърба варира от умерена до силна. Случ­ва се да се усеща от гръбначния стълб настрани или към краката.

„Разхождащата“ се болка се дъл­жи на засягане на основни нерви, които в тази част на тялото са множество. Болката се чувства много по-осезаемо при движение, навеждане, изкривяване на тялото настрани, вдигане на тежест, при сядане или ставане. Възможно е да се изпитва затруднение при свиването на краката или стра­дащият да се придържа към опре­делена поза с цел да се предпази от болката. Но въпреки положе­ните усилия, не е в състояние да я игнорира.

Причините за болката в гърба варират в широк диапазон, поради което при появата й се налага уточняване на оплакванията и поставяне на диагноза от лекар. Болката в гърба засяга не само хората в напреднала възраст, а дори и тийнейджърите. Консулта­ция с лекар се изисква непременно, когато оплакването продължи повече от месец, както и когато болката се превръща 6 хронична и се появява на едно определено място от време на бреме, макар и за кратко, но за продължителен период. Болката в гърба обикнове­но се появява:

  • При наранявам, което засяга опор­но-двигателния апарат (мускулите и костната система).
  • При проблеми на вътрешните органи например апендицит, яйцници, органите в таза.
  • При бременност – заради растящото тегло на бебето и напрежението върху гръбначния стълб от тежестта
  • Когато са засегнати нерви – появява се усещане за придърпваща болка в определена област в гърба.
  • От изменения, засягащи прешлените.
  • Ишиас и спондилоза са двете най-чести причини за оплаквания от болка в гърба, споделят специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *