Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Учените се научиха да диагностицират любовта

Учените твърдят, че вече може да се измери по съвсем нормален медицински път сериозността на отношенията.

Специалисти от университет­ския колеж в Лондон стигнали до този извод, след като изследва­ли на магнитно-резонансен томограф мозъка на хора в момент, в който разглеждали на снимки своите възлюбени. Учените от­крили, че мозъкът на искрено влю­бените функционира еднакво, и то независимо от пола и сексуалната ориентация.

Невролозите Семир Зеки и Джон Ромайя се занимават с изу­чаване на онези дялове от главния мозък, които отговарят за ро­мантичните чувства. Авторите на разработката разказват, че за това ново изследване ги били вдъхновили описанията на любо­вта в световната литература. В книгите от различни епохи и времена, на различните народи това чувство се изобразява по сходен начин, независимо от пола и сексуалната ориентация на персонажа. Почти винаги момен­тът на възникване на любовта се описва като „удар от мълния“, като „избухване“, „сякаш стрела е пронизала сърцето“ и т.н. Което показва, че усещането на влюбеност се съпровожда с някакви неврологични процеси в човешкия мозък.

И ето че сега, в най-ново вре­ме, с помощта на съвременните технологии най-накрая успяха да изяснят какви именно дялове от мозъка се активизират при влю­бените хора.

Някои изследователи преди го­дини забелязаха различия в мозъка на хомосексуалните и хетеросек­суалните, които се проявяваха например в размера на хипоталамуса и в степента на асиметрия на двете полукълба, споделят специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Учените се научиха да диагностицират любовта

  1. Pingback: Когато тялото говори…за любов!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *