ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Поставиха ми стенд след инфаркт на миокарда

стендМоля да ми отговорите на няколко въпроса. Ще бъда кратък. В началото на декември 2010 г. получих инфаркт на миокарда. Спасиха ме във Втора МБАЛ – София, за която заслужават голяма похвала. Поставиха ми стенд, което налага да се съобразявам с много неща, да променя начина си на живот и дневния режим. Аз искам конкретно да ви попитам за някои неща. 1.Каква минерална вода мога да ползвам и колко? 2. Колко килограма тежести мога да вдигам и да нося? 3. Какво разстояние мога да изминавам на ден и за колко време? 4. Каква диета да спазвам? Благодаря предварително!

Васил Георгиев Манчев, Дупница

Г-н Манчев, хубаво е, че се чувствате u говори­те като здрав човек. И се стараете да спазвате правилата. Ето кое е най-важното:

Приемайте назначените от вашия лекар лекар­ства за профилактика на образуването на тромби. Рязко ограничете съдържанието на животинските мазнини и приемайте препарати за понижаване нивото на холестерола в кръвта.

При наличие на повишено кръвно налягане го кон­тролирайте строго – с лекарства, естествено.

А сега обърнете внимание и на другите задължи­телни мерки, които са не по-малко важни от лекарствата. Това е пълен отказ от пушене, нормализи­ране на теглото. За физическата активност, това е един и от вашите въпроси. Запомнете – редовна физическа активност, минимум 30 минути на ден по 5-6 пъти в седмицата. Никога не забравяйте, че трябва да приемате и аспирин, но вашият лекуваш лекар вероятно ви го е предписал и препоръчал. Това е много важно след поставяне на стенд.

На останалите ви въпроси можете и сам да си отговорите: естествено, че не трябва да носите много тежко, но това не означава, че не бива да отидете до магазина да си купите хляб и мляко.

Г-н Манчев, вие по всякакъв начин трябва да избягвате травмите, порязванията и прочее „ин­циденти“, за да не се налага да ви оперират или да ви прилагат някаква друга процедура. Това също е важно, предупреждават специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *