Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Епилепсия и мозъчен тумор могат да бъдат причина за странното веселие

Всякакви други при­знаци могат да ни на­карат да потърсим лекарска помощ, но не и смехът – това ще е последното, което би ни завело до лекарския кабинет. Понякога сме­хът, както вече спо­менахме, е медицински симптом, заслужаващ по-сериозно внимание. Така например през 2007 г. 3-годишно мо­миченце от Ню Йорк започнало да се държи доста необичайно: пе­риодично се смеело и мръщело едновременно – сякаш изпитвало ня­каква болка. Лекарите открили, че детето страда от рядка форма на епилепсия, предиз­викваща неволен смях.

След това те открили доброкачествен тумор в мозъка на детето и го отстранили. След операцията изчезнали както туморът, така и неволният смях.

Хирурзи и невролози нееднократно са пома­гали на хора с тумори в главния мозък или кисти да се избавят от неволните и некон­тролирани пристъпи на смях. Причината е в това, че премахването на тези образувания намалява налягането върху онези дялове от мозъка, които предиз­викват смеха. Остри­ят инсулт също може да предизвика патоло­гичен смях, предупреждават специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *