ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да избегнем неврозата?

Вероятно ви е станало банално да слушате, че всички болести са от нерви. Колкото и да е банално да го повтаряме, то си е истина. Но как да разпознаем, че нервите ни са се разклатили и е време да ги постегнем?

Повечето от нас всеки ден са под­ложени на стресове, които разклащат нервната система. И дори познатата фраза: „Скъпа, не ме нервирай!“ – от устата на възбудения човек звучи не просто така като шега. Звучи доста сериозно.

В началния стадий на неврозата чо­векът променя темпът на говор – той ЗАПОЧВА ДА ГОВОРИ ПО-БЪРЗО, не може да спре потока от мисли, ко­ито се въртят в главата му, не може да се отпусне и да си почине – твърдят специалистите.

Скоро се появяват и другите симп­томи – раздразнение и избухване за дреболии. Човекът се опитва да се отърве от нещо ново, нестандартно и необичайно в работата си. А по-рано е проявявал интерес към новите неща. Ето това е ясен сигнал за изтощена вече нервна система. И всичко става много по-лошо, когато се наруши сънят му. Специалистите твърдят, че в тази фаза от неврозата много хора започ­ват да действат стереотипно. Т.е. просто изпълняват задълженията си, само и само да не се налага да мислят за стратегия и тактика на действи­ята си. Те не проявяват инициатива и сякаш се скриват от света. Но рано или късно неврозата заявява за себе си по-настойчиво – например с букет от психосоматични заболявания: ОТ ЯЗВА НА СТОМАХА И ПРОСТАТИТ ДО АДЕНОМ НА ПРОСТАТАТА и за да излязат от такова състояние, много страдащи „разреждат“ напрежението с алкохол и цигари. На първо време тези химични вещества, както и всякакви еднотипни действия (например непрекъс­нато превключване на.канапите на телевизора, натрапчивите компютърни игри и прочее) на­истина помагат. Психолозите добре познават състоянието, когато човек вкара в живота си някакви ритуални движения – това, което се повтаря и уж намалява напрежението. Обаче кръгът се затваря и това води до зависимост.

Има и друга страна – самолечение с помощта на антидепресанти и сънотворни. Но и това не е изход – смятат психолозите.

6 ПОЛЕЗНИ СЪВЕТА:

  • Започнете с това: кажете си: „Сти­га толкова, уморих се“. Опитайте да се приближите повече към природата. Във всичко, което ни заобикаля, растения, цветя, е заложено някакво състояние на здраве.
  • Като начало изключете „изкустве­ната“, т.е. ненатурапна храна от меню­то си. Преминете на чиста вода.
  • Много полезни са дихателните упражнения, хубаво ще е да научите да прилагате йога. Добре е да понатрупате и малко мускули, а и всеки ден е желателно да изпълнявате упражнения за очите.
  • Добре се отразява едно ново японско средство във вид на пластир-компрес. То се прилепва през нощта на стъпа­лото. Биологичноактивните вещества, които чрез кожата въздействат на точките от акупунктурата, прочист­ват кръвта от токсините и повишават устойчивостта към стресове. Само след три дни ще се нормализира сънят ви. И ще можете спокойно да превключ­вате от един вид дейност на друг. Меж­ду другото, нямаме информация дали в България го има вече този пластир, но е достойно оценен от европейците.
  • За да се справите с неврозата, първо въздействайте на тялото си, защото е много трудно да се повлияе психологично на един много потис­нат човек. След това вече можете да посетите психолог, тогава, когато сте поне в състояние на относително душевно равновесие, препоръчват специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *