ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Медът облекчава кашлицата при децата

Ново проучване показва, че една лъжица мед и малко елда взети преди лягане помагат на детето за облекчаване на кашлицата и му помагат да спи по-добре.

Изследователи от Пенсилвания правят изследване със 105 деца на възраст от 2 до 10 години, които са с кашлица породена от инфекция на горните дихателни пътища.Всички тези деца страдли от кашлица в продължение на 7 дни. На 35 от тях е дадена смес от елда и мед, при 33 е проведено традиционното лечение с медикаменти, а на 37 не е дадено никакво лекарство. Родителите им получили и доклади, които да попълнят, а въз основата на тези доклади учените установили, че най-бързо са намалели симптомите на кашлица при децата, които са вземали елда и мед, а лечението при останалите деца не е било чак толкова ефективно.

Кашлицата е един от най-често срещаните симптоми на горните дихателни пътища и докато се срещат някой странични ефекти при децата лекувани с лекарства от традиционната медицина, то алтернативното лечение с мед се оказва доста ефикасно и без странични ефекти.Мед примесен с елда отдавна е известен като продукт богат на антиоксиданти и надежно средство за борба с микробите.Сега това изследване потвърждава ползата от ефикасността на това лечение.

Друго известно хомеопатично лечение на кашлица е една лъжица мед, примесена със сока от половин лимон се изпива преди лягане – облекчава кашлицата.В процеса на лечение на кашлицата трябва да се включи и приемането на много течности, които включват пилешка супа, горещ чай, както и гаргара с гореща леко подсолена вода.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *