Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Внимание – бъбречна хипертония

При нея кръвното налягане е постоянно повишено, за разлика от обикновената хипертония, когато кръвното “скача” от време на време. Ние сме свикнали да свързваме хипертонията със сърдечно съдовите болести. И не подозираме, че съществува бъбречна хипертония. При обикновените хипертонии кръвното налягане най – често подскача като реакция на националното или физическото напрежение.
А при бъбречната кръвното налягане винаги е повишено. По принцип се повишава долната граница. Болестта често избира за свои жертви млади и работоспособни мъже. По принцип кръвното налягане е производно от взаимозависимостта между работата на сърцето бъбреците и съдовият тонус. Процеса на еволюцията бъбреците са поели върху себе си функцията на регулатор на кръвното налягане. Ако по някаква причина този механизъм се наруши и кръвното налягане спадне, в кръвта се отделя специфично вещество наречено ренин. То се образува в друго вещество, което стеснява кръвоносните съдове и стимулира изработването на един хормон, задържащ натрий и вода в организма.
Възниква ситуация, при която нивото на циркулиращата кръв несъотвества на обема на съдовото росло. Причината за бъбречната хипертония може да бъде всяко бъбречно заболяване.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *