Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да излекуваме запек при кърмачетата?

Много често срещано заболяване при децата и кърмачетата е запекът. Той обикновено се определя като преминаването на твърди и болезнени изпражнения.

Когато детето ви има запек то има и трудно и болезнено изхождане, страхува се да отиде до тоалетна, но ако не се вземат мерки навреме това може да стане и по-лошо.

Най-доброто лечение е да промените диетата му. Целта на променянето на диетата е то да има нормални меки изпражнения 1-2 пъти на ден.

Запекът се среща и при кърмени бебета. Кърмата се смила много добре и затова запекът се среща рядко при тях, но не е невъзможен.Трябва добре да прецените кога бебето има запек, ако изпражненията са меки или воднисти това не е запек.И не забравяите че желязото в храните за кърмачета не предизвиква запек то е добре балансирано в тези храни.Затова не се налага да преминавате към нисковъглеродна формула на желязо.

Ако все пак мислите че бебето ви има запек може да постъпите по следния начин:

Увеличаване на течности: Давайте 4.2 унция на разредени плодови сокове с вода (като например ябълка или сини сливи) 1-2 пъти на ден, и не се опитвайте да преминавате към соева фомула.

Увеличаване на влакна: Ако бебето е на повече от четири месеца и има запек, можете да опитате хранене с храни с много фибри, като зърнени храни, както и хранене със сини сливи, кайсии, или спанак.

Имайте предвид, че макар и рядко, първите симптоми на ботулизъм при бебета са проявите на запек. Ако бебето е с тежко и трудно лечение на запек, особено ако той има и други симптоми, като слабост и лош мускулен тонус, попитайте Вашия лекар за ботулизъм.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *