Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Чай от глухарче помага при сенна хрема

Пийте преди закуска по една чаша чай от глухарче.

Дори и времето да е хубаво, останете си в къщи и така ще избегнете срещата с тичнковия прашец. Ако заетоста ви позволява, организирайте си смяна на климата по това време и отидете например на почивка на море. Моментално ще почувствате облекчение.

Подкрепете съпротивителните си сили с недразнеща храна от сурови плодове и зеленчуци. В острия стадий на сенната хрема пийте по малко алкохол.

Закалявайте се с водни бани: напълнете ваната със студена вода и пристъпвайте в нея на място около 30 секунди с високо вдигане на единия след това на другия крак (щъркелова стойка).

Преди сън направете цялостно измиване на тялото. Затова ви е нужна една голяма хавлиена кърпа и 2 литра вода, смесена с една чаена чаша плодов оцет или една супена лъжица тинктура от арника. Сгънете кърпата, натопете я за кратко във водата и я изцедете малко. Изтрийте силно с натискане, ръцете тялото и краката си. Потапяйте често кърпата във водата. Изтрийте се подсушете се и добре опаковани се пъхнете в леглото.

Започнете деня със сухи масажи с четка.

Сърбежът в носа можете да облекчите с промивки. Смръкнете просто вода от чешмата или сладък чай от полски хвощ.

При възпалени очи помагат бани на клепачите с чай от очанка. Използвайте чашка за бани на очите или потопете лицето си с в съд напълнен с прецеден чай като отваряте и затваряте очи няколко пъти в чая.

Снабдете се от аптеката с хомиопатични капки за нос против сенна хрема и редовно си капвайте от тях в носа. За облекчение дъвчете 5 плодчета от резене в една чаена лъжичка пчелен восък в продължение на 10 минути. Правете го 5 пъти дневно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *