Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

СИМГАЛ / SIMGAL

Съдържа симвастатин, аскорбинова киселина, бутил хидроксианизол, лимонена киселина, микрокристална целулоза, прежелатинизирано нишесте, магнезиев стеарат, лактоза монохидрат, оцветители

Предназначение

СИМГАЛ се назначава като средство за оптимизиране на мастната обмяна; понижава стойностите на лошия холестерол и глицеридите и стабилизира съдържанието на добрия холестерол в кръвта.

Продуктът се прилага, когато диетичното хранене не постига очакваното балансиране на холестерола за рискови пациенти. Приемът му трябва да се съчетава със здравословен физически и хранителен режим. Помага за профилактика и лечение на пациенти с атеросклероза, при диабет и повишен риск от инциденти като инфаркт на миокарда или инсулт.

Как се приема

Продуктът се приема по лекарско назначение; определя се индивидуална доза в зависимост от здравословния проблем и общото състояние на пациента.

Лечението започва с ниска доза от порядъка на 10-20 мг еднократно – вечер преди лягане. Тази доза може да бъде повишавана плавно по преценка на лекуващия, но не повече от 80 мг на ден.

Ако е пропуснат прием, пациентът изчаква времето за следващия; не се приема двойна доза, за да се компенсира пропуснатото.

При предозиране трябва да се направи консултация с лекар.

Приемът не трябва да се прекратява рязко. Спирането на терапията с този продукт става по лекарска препоръка и под контрол.

Възможни нежелани ефекти

При проява на странични ефекти от рода на алергични реакции или болки в мускулите, незабавно трябва да се потърси лекарска помощ.

В повечето случаи приемът на продукта се приема без проблеми. Възможни са все пак специфични прояви, които в повечето случаи са в лека форма и преходни. Става дума за главоболие, виене на свят, сетивни смущения, панкреатит, хепатит, запек или диария, гадене и повръщане. В редки случаи се регистрират симптоми от рода на отоци по крайниците, болки в мускулите, затруднено дишане, треска и др.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Продуктът не се прилага при алергия към някоя от съставките на медикамента.

Не се препоръчва на пациенти с чернодробно заболяване.

От специална преценка за безопасно приложение се нуждаят пациенти с бъбречни заболявания, отслабени функции на щитовидната жлеза, при крампи и заболявания на мускули и стави; при алкохолна зависимост и за пациенти над 70-годишна възраст.

Противопоказан при бременност и кърмене.

Не се дава на деца и подрастващи под 18 години.

Взаимодействие с други медикаменти

Лекуващият трябва да получи информация от пациента за медикаментите, които той е приемал доскоро или трябва да продължи приема им паралелно със СИМГАЛ. Правилното определяне на режим и дневни дози ще отрази възможните промени в интензивността на въздействието и увеличения риск от странични ефекти. Това е важно за комбинирането с продукти като итраконазол и кетоконазал при гьбични заболявания; някои медикаменти за пациенти със СПИН; антибиотици, антидепресанти, циклоспорин – при пациенти с трансплантирани органи; други статини, фибрати, никотинова киселина; медикаменти за контрол върху сърдечния ритъм; лекарства за високо кръвно налягане.

Комбинирането с антиокоагуланти увеличава риска от кръвоизливи.

При лечение със СИМГАЛ се избягва приемът на сок от грейпфрут.

________

Усреднена цена в аптеките – 2 лв за 28 таблетки по 20 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *