ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

МИЛОРОФЕН / MILOROFEN

Съдържа ибупрофен, колоиден силициев диоксид, микрокристална целулоза, кроскармелоза натрий, натриев лаурилсулфат, магнезиев стеарат, поливинилов алкохол, титанов диоксид, макрогол, талк

Предназначение

МИЛОРОФЕН е нестероидно противовъзпалително; приема се при болка и възпаление, нормализира повишената телесна температура. Препоръчва се при слабо до умерено главоболие, мигрена, болки в мускулите и ставите, зъбобол, менструални болки.

Как се приема

МИЛОРОФЕН е медикамент за краткосрочен прием; препоръчва се приложение в минималните ефективни за пациента дози. Дневните дози са в зависимост от възрастта, телесното тегло и здравословния проблем. Лекарството се взема по време на хранене или непосредствено след това.

Деца над 12 години и възрастни могат да приемат еднократно не повече от две таблетки; оптималният прием е 3-4 таблетки дневно през равни интервали от време. Допустим е дневен прием до 6 таблетки. Допуска се лечение на деца на възраст 6-12 години само по изрично лекарско предписание; при 6-9 години максималната дневна доза е 3 таблетки, при 9 до 12 – 4. Интервалът между два приема е 4 до 6 часа.

Пациенти с бъбречни и чернодробни заболявания, както и такива в напреднала възраст, преди евентуален прием задължително се консултират с лекар с оглед възможен риск за здравето.

В рамките на една седмица терапия с този продукт се очаква да настъпи подобрение. Ако това не се случи, задължително се търси консултация с лекар.

Ако е пропуснат прием таблетката се взема при първа възможност или се изчаква времето за следващия – в зависимост от оставащите часове до него. Предозирането може да провокира опасни странични реакции като болки в стомаха, гадене и повръщане, вътрешни кръвоизливи, замайване, главоболие, шум в ушите. Задължителна е медицинска консултация. Ако приетата доза е много висока, има вероятност от сериозни бъбречни и чернодробни увреждания, посиняване на устните и езика, затруднено дишане, срив на кръвното налягане, зрителни смущения, гърчове, кома.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на МИЛОРОФЕН може да стане причина за алергични реакции с различна интензивност, включително до ангиоедем, тежки обриви, оток на гърлото и лицето, затруднено дишане, хрипове, мехури по лицето и крайниците, зрителни проблеми до загуба на зрение, изпълване на белите дробове с течност, шок. При проява на подобни симптоми се търси спешна медицинска помощ.

Възможни са вътрешни кръвоизливи, изразени в повръщане на кръв или секрети с вид на утайка от кафе, кървене при дефекация, черни изпражнения, болки в корема, киселини.

Сред често съобщаваните странични ефекти са гадене и повръщане, диария или запек, образуване на газове.

Чести проблеми са язвите и възпалителните процеси в стомашно-чревния тракт; обостряне на възпаления от типа на болест на Крон; възпаление на лигавицата в устната кухина, главоболие, сънливост и умора, безсъние.

В редки случаи се констатира възпаление на стомашната лигавица, бъбречно възпаление – до бъбречна недостатъчност, бронхоспазъм.

Рядко се констатират тежки поражения като лупус еритематозус; влошаване в някои кръвни показатели, свързани с чернодробните и бъбречните функции; нарастване на пикочната киселина в кръвта, тежки възпаления на вътрешни органи, на мозъка; менингит; косопад и др.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Този медикамент не се прилага при алергия към някоя от съставките, както и към други нестероидни противовъзпалителни и аспирин.

Не се прилага при склонност към вътрешни кръвоизливи, язва на стомаха или дванадесетопръстника, при тежки форми на заболявания на сърцето, бъбреците и черния дроб, при проблеми с кръвотворенето, при актуален вътрешен кръвоизлив.

Не се препоръчва по време на бременност. Допуска се само краткотрайна употреба по време на кърмене.

Противопоказан за деца под 6-годишна възраст.

Взаимодействие с други медикаменти

Необходима е внимателна преценка за безопасно съвместяване на МИЛОРОФЕН с други лекарства. Това е важно за предотвратяването на комбинации с опасни странични ефекти, непланирано усилване или отслабване на медикаментозните въздействия и пр. Предупреждението се отнася за съчетаване с други лекарства, които съдържат ибупрофен; други нестероидни противовъзпалителни, кортикостероиди, антикоагуланти и антиагреганти, диуретици, АСЕ-инхибитори, бета-блокери, антидепресанти, литий, антибактериални препарати, метотрексат, циклоспорин, лекарства за диабет и подагра, бифосфонати, баклофен, пентоксифилин и др.

_______

Усреднена цена в аптеките – 2.95 лв за 10 таблетки по 200 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *