Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как бързо да облекчите блокаж на мускулите на гърба

Блокаж на мускулите на гърба може да се случи не само като следствие от физическа травма, или заради промените, които настъпват с възрастта

мускулите на гърба
Има няколко начина за облекчаване на болките и спазмите на мускулите на гърба

Ако в тялото има хронични мускулни крампи, съответстващи на определени негативни емоции, те ще предизвикат тези емоции да „оживеят“. Физическата болка, постоянно поддържания статичен стрес в определени пози, емоционалните натоварвания – всичко това може да действа както индивидуално, така и заедно в различни комбинации. Генерираните от тях блокове и спазми могат да улавят различни области на тялото. Разтягането, редуващо се с изометричното напрежение, добре облекчава спазмите на отделните мускулни влакна.

Основната причина за много заболявания на гръбначния стълб е свързана със спазмите на дълбоките къси странични и медиални мускули на долната част на гърба и междуспинтовите връзки! Освен това, тези мускули могат да останат в състояние на спазъм с години, причинявайки мускулна блокада на междупрешленните дискове.

Помощ при болки в гърба – блокажи и мускулни спазми

Основният патологичен процес се състои в прекомерното напрежение на тези мускули (неудобно завъртане на тялото, прекомерно огъване на гръбначния стълб, хипотермия, заразно инфекциозно заболяване, продължително статично напрежение на мускулите, което се случва, когато човек седи неправилно пред компютър, когато носи чанта на едното рамо и т.н.), превишаващо работното им натоварване, което води до дълго, рефлекторно фиксирано напрежение и рефлексен спазъм на тези мускули.

И през цялото това време междупрешленните дискове могат да бъдат в компресирано, притиснато състояние, понякога дори стърчащи между прешлените, притискайки нервните окончания и причинявайки болка с различна интензивност. При прекомерен натиск върху междупрешленните дискове те се сплескват и разширяват във всички посоки.

Гръбначният стълб и мускулите около него

Най-уязвими от това налягане са корените на гръбначния мозък и вегетативните нерви – те са раздразнени

Това дразнене причинява свиване на междупрешленните мускули (междуспинтен напречен и други къси мускули), което увеличава натиска върху дисковете, които още повече дразнят нервните коренчета на гръбначния мозък, т.е. образува се порочен порочен кръг и запушване на гръбначния сегмент. В резултат на това възниква болка и околните мускули се стягат, за да защитят пострадалото място.

За отпускане на мускулите се препоръчва МАГНИТНА ТЕРАПИЯ С КОЛАН

Коланът НАНОБЕЛТ слага край на болките в кръста и гърба. С негова помощ изчезва мъчителната скованост, отпуска се стягането, възпаленията и непоносимите болки в кръста и гръбначния стълб.

НАНОБЕЛТ

НАНОБЕЛТ е следствие от напредъка на науката и мъдростта на природата. Магнитите в НАНОБЕЛТ са дело на последните открития в областта на нанотехнологиите. В същото време те наследяват хилядолетната традиция на магнитотерапията, с която е известна китайската медицина. Магнитотерапията съдейства за подобряване на състоянието при постоянен дискомфорт в кръста, както и при внезапно възникнали силни спазми.

17 мощни магнита, които оказват благотворно влияние при дискомфорт в кръста и областта на гърба и помагат при:

  • – дископатия;
    – дискова херния;
    – шипове на лумбалните прешлени;
    – лумбаго;
    – ишиас;
    – артроза;
    – възпаления и постоянна преумора;
    – всякакви неврологични проблеми и др.

За поръчки: 0885 49 20 82, 0877 90 45 79.

Спазматичният мускул компресира нервните влакна и кръвоносните съдове, в резултат на което храненето и енергийно-информационният метаболизъм се нарушават. И това нарушение се наблюдава както в тъканите на самия мускул, така и във вътрешните органи, чието хранене и инервация се осъществява от стеснените съдове и нерви. (Пример: вагусният нерв е притиснат във врата, импулсите за релаксация не преминават през него към черния дроб, което води до хроничен спазъм на жлъчния мехур.)

При мускулен спазъм в тях се натрупва млечна киселина. Тя е продукт на окисляване на глюкозата при условия на недостиг на кислород

Високата концентрация на млечна киселина в мускулите причинява болка. При мускулна релаксация съдовият лумен се възстановява, млечната киселина се отмива от кръвта от мускулите и болката преминава. Компресирането на гръбначните нерви води до загуба на чувствителност на различни органи и тъкани. А компресирането на кръвоносните съдове води до появата на оток и болка.

Тази болка може да бъде овладяна с помощта на СТОП ПЕЙН (STOP PAIN)

СТОП ПЕЙН (STOP PAIN) е универсален уред за премахване на болката, без да нанася вреди на стомаха и черния дроб.

СТОП ПЕЙН (STOP PAIN)

Със СТОП ПЕЙН (STOP PAIN) болката си отива благодарение на модерните технологии, а не на химията в лекарствата. Освен това, за разлика от болкоуспокояващите препарати СТОП ПЕЙН (STOP PAIN) има много по-бързо, почти мигновено действие.

Заради компактните си размери може да бъде сложен навсякъде, по всяко време, където и да се намирате. Има 6 регулируеми нива на интензивност.

СТОП ПЕЙН (STOP PAIN) ПОМАГА ПРИ:

– Болки във: врата, раменете, кръста, гърба, китките, коленете, лактите, опашната кост, бедрените кости, седалищния нерв, тазобедрените стави, глезени, крака.

– Различни видове навяхвания, натъртвания, стари травми, анкилозиращ спондилит и т.нар. тенис лакът.

– Всички видове възпаления при ревматизъм, хиперплазия на костите, лумбална мускулна треска, дискова херния, ревматоиден артрит.

Още за СТОП ПЕЙН (STOP PAIN) може да прочетете ТУК

ТЕЛЕФОНИ ЗА ПОРЪЧКА НА СТОП ПЕЙН: 0885 49 20 82, 0877 90 45 79

Когато гръбначният стълб е опънат, мускулното напрежение се облекчава, междуребрените пространства се увеличават, компресията на нервите намалява, кръвообращението се подобрява и се увеличават метаболитните процеси в прешлените и прилежащите тъкани, в ставните торбички и в целия лигаментен апарат на ставите. По този начин дефектите на гръбначния стълб се коригират, отстранява се сковаността на ставите, премахва се болката, което допринася за най-бързото възстановяване на пълноценните движения след наранявания, ставни заболявания, нервно напрежение и стрес.

По време на мускулен спазъм се появява едновременно свиване на влакната, разположени вътре в мускулите

Такива крампи често се появяват по време на резки движения или при прекомерно разтягане на напрегнатите мускули. В отговор на това възниква мигновено свиване на мускулните влакна. Оформя се един вид защитен вал, който предпазва гърба от по-нататъшно дразнене. Засилената болка провокира още по-голямо мускулно напрежение.

На първо място, от спазмите са засегнати мускулите на шията и гърба. Тези области на тялото често са в състояние на напрежение. Те са по-чувствителни дори при малки натоварвания. Достатъчно е дори леко течение, за да почувствате сковани мускулите на шията, които са напрегнати, докато работите с компютър или играете тенис. Спазматичните болки в гърба и шията, съчетани с усещане за изтръпване на кожата, изтръпване или мускулна слабост, могат да означават разкъсване на междупрешленния диск или увреждане на нерва.

Остеохондрозата и мускулната блокада на дисковете са различни заболявания, които възникват независимо едно от друго!

По този начин основната причина за силна болка в гръбначния стълб обикновено е прекомерно свиване на късите дълбоки мускули на гърба, което води до техния рефлексен спазъм и блокаж на междупрешленните дискове. Херния на диска и пролиферацията на прешлените сами по себе си не дават прояви на болка и често се появяват паралелно с мускулния спазъм. Следователно, диагнозите „остеохондроза” и „ишиас” не отразяват същността на патологичните процеси и по-правилно е да се наричат ​​фибромиалгия – болка в задните мускули (рамене, кръст, седалище).

Мускулната и ставна активност може да бъде възстановена с помощта на АРТРОМИН – чешкото чудо за ставите

АРТРОМИН е уникален комплекс от коралови водорасли, които са източник на естествени и лесно усвоими калций и магнезий.

АРТРОМИН

АРТРОМИН поддържа нормалната мускулна и ставна активност, допринася за преодоляване на умората и изтощението.

За поръчки, не се колебайте, а се обадете на 0885 49 20 82, 0877 90 45 79

Още за АРТРОМИН може да прочетете ТУК

Ако тялото има хронични мускулни крампи, съответстващи на определени негативни емоции, тогава те ще предизвикат тези емоции. Физическа болка, постоянно поддържан статичен стрес в определени пози, емоционални натоварвания – могат да действат както индивидуално, така и заедно в различни комбинации; генерираните от тях блокажи и спазми могат да засягат различни области на тялото. Разтягането, редуващо се с изометричното напрежение, добре облекчава спазмите на отделните мускулни влакна.

Нараняване, травма или стрес могат да причинят прекомерно мускулно напрежение за дълго време, препрограмирайки мозъка

Докато лечебният процес започва, мозъкът се нуждае от допълнителен принос на импулси от движението на спазматичния мускул, за да прекъсне порочния кръг. Друго често срещано явление е мускулната амнезия. При възникване на нараняване естествената тенденция е да се ограничи използването на повредената част от тялото.

Проблемът е, че тялото (тоест мускулите или мозъкът, който ги контролира) запомня ограничения модел на движение, дори и след като е настъпило изцеление. Последствията са слабост в определени мускули. Статичните и динамични упражнения, карат отново тези мускули да функционират в едно с останалата част от тялото.

Затова правете упражнения, като последователно напрягате и отпускате всички мускулни групи на тялото, започвайки от краката и завършвайки с мускулите на лицето и главата. При издишване се активира парасимпатиковата нервна система, която е отговорна за релаксацията, така че комбинацията от отпускане с правилно дишане засилва ефекта.

Отпуснете мускулите по един от следните начини

1. Използване на белодробно дишане (вдишване – усилие, издишване – релаксация; след това вдишвайте без усилие, докато издишването възпроизвежда усещане за отпускане) в тази конкретна област на тялото;

2. Чрез краен (прекомерен) стрес – спазматичният участък трябва да бъде напрегнат максимално и това напрежение трябва да се задържи 20-30 секунди, доколкото е възможно, след което да се отпуснете с издишване;

3. Масаж на спазматичната зона под всякакви форми (чрез „месене“, дълбоко налягане, вибрационен масаж). Разтягането на напрегнатата зона може да се редува с изометричен стрес.

4. Опитайте лек масаж с лед. Разтриването на възпаленото място с бавни кръгови движения с парче лед донякъде притъпява болката. Ефектът се постига за няколко минути. В началото ледът предизвиква стесняване на кръвоносните съдове, след това те се разширяват рязко, помагайки за отпускане на мускулите. След прилагане на лед, бавните и плавни движения помагат за възстановяване на нормалното кръвообращение и връщане на мускулите в нормалната им способност да се свиват и отпускат.

Ако спастичните събития не отминат след три дни, можете да опитате топлинна обработка

Веднага след като острата болка и подуване отмине, започнете да използвате топлината, която отвежда кръвта до възпаленото място. За да направите това, просто трябва да вземете кърпа, навлажнена с гореща вода, да я увиете или положите върху възпаленото място, да поставите найлонова торбичка и суха кърпа отгоре, за да поддържате по-добре топлината. Повторете тези процедури за затопляне в продължение на 20 минути пет пъти на ден.

За всички пациенти с остеохондроза е полезно да правят масаж, самомасаж, водни упражнения и да плуват.

Сауната има страхотен терапевтичен ефект при заболявания на опорно-двигателния апарат: остеохондроза, ревматизъм, артроза на ставите, и се бори с първопричината за тези заболявания. Топлината има изразен терапевтичен ефект върху гръбначния стълб и ставите, като елиминира спазма и възстановява мускулното хранене, подобрява кръвоснабдяването на хрущялните и костните структури на скелета.

Възпалението на притиснатите корени на гръбначните нерви намалява. Сауната помага за обновление на загубените функции, възстановяване на влошеното здраве на органите. След това се увеличава подвижността на ставите, подуването им намалява и отделянето на междусъставна течност се увеличава. Не след дълго и болката изчезва.

Спазматичните мускули изкривяват гръбначния стълб

МЕДЖИК БЕЛТ ГРЪБ е ортопедичен колан за изправяне на гърба. Редовната употреба на МЕДЖИК БЕЛТ ще коригира стойката в горната част на гърба и раменете. Той спира болката, слага край на прегърбването, облекчава и стабилизира средната и горната част на гърба, както и раменете.

МЕДЖИК БЕЛТ ГРЪБ

МЕДЖИК БЕЛТ ГРЪБ е подходящ при:

  • – Неправилна стойка и прегърбване;
  • – При дискови хернии;
  • – Дископатии;
  • – Гръбначни изкривявания;
  • – Травми на гръбначния стълб;
  • – Остеопорозни изменения на прешлените;
  • – При пациенти с остеомалация от онкологичен характер;
  • – За укрепване на гръбначния стълб;
  • – Продължителна работа пред компютър

ТЕЛЕФОНИ ЗА ПОРЪЧКА: 0885 49 20 82, 0877 90 45 79

Още важна информация за МЕДЖИК БЕЛТ ГРЪБ може да прочетете ТУК

При изкривен гръбначен стълб прешлените се изместват и прищипват неврони, идващи от гръбначния мозък. Това може да причини болка в различни органи. Може да се появи „стреляща“ болка в гърдите, което да ви накара погрешно да решите, че сърцето е в беда.

Постоянното напрежение във шията затруднява нормалното действие на зрителните нерви и зрението може да започне да се влошава. Засягат се и нервите, които контролират диаметъра на малките кръвоносни съдове, което води до ограничен приток на кръв към главата. Хроничният стрес причинява запушване на кръвоносните съдове и замърсяване на мускулните влакна. Кожата, покриваща мускулите в тази област, става летаргична и суха.

Отрицателните ефекти могат да останат за дълго време

Затова бъдете наясно: зад повечето заболявания има една причина – мускулите на гърба и шията са забравили как да се отпуснат сами. Със своето спазматично напрежение те притискат гръбначния стълб и го огъват. Но спасението е във вашите ръце. Трябва редовно да правите специална гимнастика и да спазвате някои препоръки относно начина на живот, и животът ви отново ще стане безболезнен и радостен.

Някои общи насоки и препоръки

За отпускане на мускулите е от значение и позицията на тялото при покой

1. Изберете стол, който добре поддържа долната част на гърба. Ако тази опция е регулируема, започнете от най-ниската позиция и повдигнете, докато намерите най-удобното положение.

2. Опитайте се да държите главата си изправена, без да спускате или повдигате брадичката. Ако трябва да гледате монитор дълго време, настройте го на нивото на очите.

3. Когато навън е студено и влажно, не забравяйте да увиете врата си с шал.

4. При заседнала работа редовно (някъде веднъж на час) си правете кратки почивки за загряване. Можете просто да вървите по коридора, да се изкачвате по стълбите два до три етажа. Но ще бъде по-добре да се разтягате и да правите наклони на тялото.

5. Има такова много полезно изобретение: фитбол. Упражненията, изпълнявани върху големи (55-65 см) гумени топки, са не само са забавни, но и изключително полезни за гърба и шията.

6. Опитайте се да правите физиотерапевтични упражнения (назначени от физиотерапевт, запознат с вашето здравословно състояние). Специалистът ще ви предпише точно и целенасочено подбрани упражнения.

7. Опитайте се да ядете повече здравословни храни и се отдайте на по-малко негативни емоции. Стресът е една от основните причини за напрежение на мускулите на гърба и шията .

8. Полезно е да висите на лост, ако е възможно. Направете го у дома, например, или пред блока. Виснете за няколко секунди, като умерено се полюшвате в различни посоки. В същото време задните мускули се отпускат, а прешлените се стремят да се върнат в нормалното си положение.

Много проблеми с врата и гърба започват с неправилно проектирано място за сън

Важно е да имате твърд матрак, който да не се огъва дълбоко в средата. Възглавницата също не трябва да бъде прекалено мека. И най-добре е да закупите специален ортопедичен матрак и възглавница. Тяхната форма е специално подбрана, за да помогне за отпускане на мускулите на гърба и шията . Заспивате сладко на такова легло и се събуждате напълно отпочинали.

Източник: pozvonochnik.org

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *