Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Чесънът помага при високо кръвно налягане

Стара ефективна рецепта против високо кръвно налягане е следната: счукайте 2 глави чесън и настръжете 2 глави кромид лук и един лимон. Оставете всичко заедно да вари в един литър вода, прецедете през цедка и съхранявайте в хладилника. Взимайте от този сок 2 пъти дневно по 2 супени лъжици дневно.

Баба често страдаше от високо кръвно налягане и си помагаше с топла баня на ръката: дясната ръка се потапя за 10 или 20 минути във вода с телестна температура подсушаваше се добре и стоеше давита половин час в памучена кърпа. Това е само първата стъпка. Ако тази процедура ви понася добре можете да потопите и двете си ръце и накрая за си направите баня на краката. Топли бани и бани с повишаване на температурата разширяват кръвоносните съдове на кожата и това действа благоприятно на сърцето.

Внимавайте да не надвишите нормалното си тегло и ограничете използването на готварска сол. Яжте по малко месо.

Закусвайте сутрин с пшеничени зародиши и кисело мляко.

Откажете се от алкохол и цигари.

Научете се да се освобождавате от стреса. За това помага дълбоко вдишване и бавно издишване (по възможност на свеж въздух) или оставете просто главата ви да кисне за 1 минута. Понякога е полезно дори изкачването и слизането по стълби. Спомага за разграждането на адреналина в организма.

Научете под ръководството на специалист автогенна тренировка. С нея можете за контролирате нервите си и да придобие то положително отношение към живота.

На всеки 14 дни поради високото кръвно налягане баба правеше една диета с ябълки и ориз, за да изчисти излишната сол от организма си.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *