ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

5-те най-необичайни симптома на диабета – разберете дали страдате от това заболяване!

Замъглено зрение? Внезапна загуба на слух?

Диабетът е наричан още „тихият убиец”, защото много от хората, страдащи от него, дори не подозират за това. В България заболелите от диабет са приблизително 500 000 души, от които 40% нямат поставена диагноза.

диабет
Неконтролираният диабет може да доведе до сериозни заболявания

Присъщо за това заболяване е повишеното ниво на кръвната захар (хипергликемия). Високото ниво на кръвна захар е в резултат на нарушена инсулинова секреция или инсулиново действие, в по-редки случаи и двете.

Тук ще разгледаме няколко от по-неизвестните симптоми, които сочат към диабет или преддиабетно състояние. При появата на някой от тях ви съветваме да се консултирате с лекар.

1. Замъглено зрение

Ако започнете да виждате замъглено или раздвоено, това може да е от напредването на възрастта, но може и да е вследствие на диабет. Проблеми със зрението са много често срещани при метаболитните заболявания. Малко хора са наясно, че замъглено зрение може да е симптом на захарен диабет.

2. Сърбеж в гениталната област

Ако гъбичните инфекции в гениталната област започнат да се появяват прекалено често, най-добре е да си направите кръвен тест. Гениталиите са сред най-уязвимите части на тялото при хора с повишена кръвна захар. Честите сърбежи в тези области може да са симптом на диабет.

3. Внезапна загуба на слух

Внезапната поява на проблеми със слуха може да сочи към диабет. Това е много рядък симптом при диабетиците, но ако се появи рязка промяна в слуха, най-добре е да си направите преглед на кръвната захар.

Високата захар в организма може да увреди нервните клетки в ушите и да се отрази на слуха.

4. Трептене на крайниците

Захарният диабет се отразява на кръвообращението и нервите в човешкото тяло. Поради този факт може да се появи чувство за трептене в краката и ръцете, както и изтръпване.

5. Апатия и умора

Рязката загуба на желание за вършене на неща, към които сте имали интерес и постоянното чувство на умора, при повечето хора нямат пряка връзка с диабета, но е възможно това да са от симптомите на заболяването. Ако рязко започнете да изпитвате апатия и умора, потърсете медицинска помощ.

 

Хранителната добавка ПРЕВЕНТ КОМПЛЕКС помага при захарен диабет, нарушена функция на черния дроб и панкреаса. Може да получите повече информация за продукта на тел. 0885 49 20 82, 0877 90 45 79
превент комплекс

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *