Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво лекува черният кимион – билката на Нефертити и Тутанкамон?

Черното злато на фараоните лекува

Археологически открития сочат, че хората са се възползвали от полезните свойства на черния кимион още преди хиляди години.

черен кимион
Черен кимион – какво лекува?

Масло от билката е било намерено в гробницата на Тутанкамон, което само по себе си говори колко важен е бил черният кимион за древните египтяни. Също така има сведения, че царица Нефертити е използвала черен кимион, за да поддържа младостта и красотата си.

Билката се е използвала и от римляните за подобряване на храносмилането, както и за лекуване на настинка, зъбобол, инфекции и много други.

Черен кимион е добре позната и много използвана билка в Индия и Близкия Изток. Той расте в Северна Африка и Югоизточна Азия. Ботаническото му име е Nigella Sativa.

Полезното действие на черния кимион се дължи на множеството биологично активни вещества, които съдържа. Той е богат на протеини, мастни киселини, витамини A и C, витамини от групата B, желязо, калций, натрий, цинк, фосфор, магнезий и други.

Редица изследвания показват, че черният кимион има множество лечебни свойства. Той действа антибактериално, противогъбично, противовъзпалително и обезболяващо. Също така укрепва стените на кръвоносните съдове, укрепва имунната система, повишава умствените способности и жизнеността и облекчава алергичните реакции.

При кърмещи жени маслото от черен кимион е особено полезно. То повишава функцията на млечните жлези и обогатява кърмата с калций, който е изключително полезен за новороденото дете.

 

Билката има и доказано благоприятно действие при хора, страдащи от диабет тип 2 – тя намалява резистентността към инсулин.

Последни проучвания показват, че консумирането на черен кимион помага за стимулиране на типа бели кръвни телца, които са отговорни за отстраняването на ракови клетки, което го прави много полезен за предотвратяване и лечение на много видове ракови заболявания.

Можете да поръчате първокачествено, чисто масло от черен кимион на тел. 0885 49 20 82, 0877 90 45 79. Немско качество!

масло от черен кимион
Масло от черен кимион

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *