БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

ЗАЛАИН / ZALAIN

Съдържа сертаконазолов нитрат, лауроилови макроголглицериди, етиленгликолов и полиетиленгликолов палмитостеарат, глицерил изостеарат, лек течен парафин, метил р-хидроксибензоат, сорбинова киселина, вода

Предназначение

Кремът ЗАЛАИН е локален антимикотик с мощно действие; ефективен е при редица гъбични патогени като кандида, дерматофити – трихофитон, епидермофитон, микроспорум; спрямо грам положителни микроби – стафилококи, стрептококи. Препоръчва се също при питириазис версиколор. Лекува гъбички по краката, ръцете, тялото и брадата; атлетично стъпало; кандидози.

Как се приема

ЗАЛАИН се полага на тънък слой върху проблемното място два пъти на ден, сутрин и вечер. Третираната зона трябва да е суха; обработва се и 1 см здрава кожа около нея.

Продължителността на терапията зависи от характера на заболяването и от начина, по който организмът на пациента реагира. Препоръчва се един лечебен модул да продължи четири седмици, независимо че много често положителни промени се наблюдават две седмици след първото третиране с продукта.

Ако е пропусната апликация, лечението продължава по предварително уточнената схема. Не бива да се удвоява обичайната доза с цел наваксване. Полагането на по-голямо количество крем не ускорява оздравителния процес.

Възможни нежелани ефекти

Медикаментът се приема добре и рядко има данни за странични ефекти от негативен тип. В отделни случаи са възможни леки симптоми от типа на зачервяване, но те са преходни и характерни само за началния етап на лечението.

Няма данни за алергични реакции или за реакции на фоточувствителност.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Медикаментът не бива да се прилага, ако пациентът е алергичен към някоя от съставките му. Съставката метил парахидроксибензоат може да провокира алергични реакции.

Бременни и кърмачки задължително се консултират с лекар, преди да приложат продукта, за възможни странични ефекти и за начин на прилагане при минимален риск.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия на ЗАЛАИН с други продукти, които да са причинили вреда на потребителя.

Усреднена цена в аптеките – 9 лв за разфасовка от 20 г двупроцентов крем

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *